Promocje TP
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Promocje TP
Witam!
Może to nie forum o stacjonarnych operatorach, ale może kogoś zainteresuje.
W tp pojawiła się nowa promocja pod nazwą "plan tp taniej", w której po podpisaniu umowy "lojalnościowej" dostajemy tańszy abonament. Przykład: podpisując umowę na 12 miesięcy z planami domowy tp60, domowy tp300 i domowy tp1200 przez pierwsze 3 miesiące otrzymujemy zniżkę na plan. Za plan domowy tp60 zapłacimy 35 zł, domowy tp300 49 zł i za domowy tp1200 63zł. Gdy podpiszemy umowę na 24 miesiące zniżkę otrzymamy na 6 miesięcy. Pewnie wielu z was otrzyma ulotkę wraz z rachunkiem info o tej promocji ale niestety nie ma tam pełnej informacji, a szkoda. Moim zdaniem tepsa robi sobie jaja z klientów "rzucając" taką promocję. A wy co o tym myślicie ?
Może to nie forum o stacjonarnych operatorach, ale może kogoś zainteresuje.
W tp pojawiła się nowa promocja pod nazwą "plan tp taniej", w której po podpisaniu umowy "lojalnościowej" dostajemy tańszy abonament. Przykład: podpisując umowę na 12 miesięcy z planami domowy tp60, domowy tp300 i domowy tp1200 przez pierwsze 3 miesiące otrzymujemy zniżkę na plan. Za plan domowy tp60 zapłacimy 35 zł, domowy tp300 49 zł i za domowy tp1200 63zł. Gdy podpiszemy umowę na 24 miesiące zniżkę otrzymamy na 6 miesięcy. Pewnie wielu z was otrzyma ulotkę wraz z rachunkiem info o tej promocji ale niestety nie ma tam pełnej informacji, a szkoda. Moim zdaniem tepsa robi sobie jaja z klientów "rzucając" taką promocję. A wy co o tym myślicie ?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Promocje TP
Promocja - "cyrk".
Tylko jest małe "ale", które zmienia ofertę TP o 180 stopni.
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/tel ... z_rabatem/
Połączenia komórkowe 0,57 zł - 50% = 0,29zł
Polączenia lokalne 0,17zł - 50% = 0,08zł doMlowy 60
Polączenia lokalne 0,12zł - 50% = 0,06zł doMowy 300
Polączenia lokalne 0,07zł - 50& = 0,04zł doMowy 1200
Tylko jest małe "ale", które zmienia ofertę TP o 180 stopni.
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/tel ... z_rabatem/
Połączenia komórkowe 0,57 zł - 50% = 0,29zł
Polączenia lokalne 0,17zł - 50% = 0,08zł doMlowy 60
Polączenia lokalne 0,12zł - 50% = 0,06zł doMowy 300
Polączenia lokalne 0,07zł - 50& = 0,04zł doMowy 1200
- benek81
- Stały użytkownik forum
No zajrzałem na ich stronę i znalazłem jeszcze jedną ciekawą opcję w tych rozmowach z rabatem (z tym że to chodzi o "rozmowy z rabatem przez cały rok"). Zamawiasz plan domowy 60 i dostajesz za friko zniżkę 50% na rozmowy lokalne i międzymiastowe
-
- Guru bezprzewodowy
Ale to przy podpisywaniu umowy lojalnościowej. Dodatkowo 50% na komórki i mamy za 0,20zł/min
-
- Stały użytkownik forum
Operatorzy VoIP-owi juz dawno stosują miedzymiastowe w cenie lokalnychbenek81 pisze:No zajrzałem na ich stronę i znalazłem jeszcze jedną ciekawą opcję w tych rozmowach z rabatem (z tym że to chodzi o "rozmowy z rabatem przez cały rok"). Zamawiasz plan domowy 60 i dostajesz za friko zniżkę 50% na rozmowy lokalne i międzymiastowe

no i nie ma u nich abonamentu

TEPSie na potegę uciekaja abonenci to sie niby promocje zaczęły .....

- benek81
- Stały użytkownik forum
No wiesz, akurat co by nie mówić to stawki VOiP w tepsie nie są złe, zobacz sobie cennik neofonu. No co do abonamentu to ciężko oczekiwać, żeby go zlikwidowaliOperatorzy VoIP-owi juz dawno stosują miedzymiastowe w cenie lokalnych

-
- Stały użytkownik forum
Ja co prawda miałem Sferie ale jak zaczeli sie panoszyść to zaimplementowałem sobie telefon z IPfone , ten sam numer , w domu na bramce, w komórce do hot spotów i na kompie jako aplikację. Nabijam sobie za 25 PLN(prawie 1/2 abo w tepsie) i mi starcza.
Rozmowy w sieci są za free więc wystarczy odpalic 2gi numer w tej samej sieci i mozna gadac godzinami za utrzymanie numeru 10PLN/mc które tez mozna wygadac na stcjonarne 9gr/min albo na komórkowe chyba 39/min
Teraz ida obnizki bo UOIK z Panią Struzyńską wymógł obnizki za połaczenia miedzyoperatorskie.
Rozmowy w sieci są za free więc wystarczy odpalic 2gi numer w tej samej sieci i mozna gadac godzinami za utrzymanie numeru 10PLN/mc które tez mozna wygadac na stcjonarne 9gr/min albo na komórkowe chyba 39/min
Teraz ida obnizki bo UOIK z Panią Struzyńską wymógł obnizki za połaczenia miedzyoperatorskie.
-
- Stały użytkownik forum
Każda oferta TP jest 5 lat za murzynami. Z tepsy korzysta tylko ten, co musi, albo ten, który jest zbyt głupi albo zbyt leniwy, żeby poszukać tańszego rozwiązania.
Mam numer w telefonie bez deklarowanej kwoty. Z rodzicami, którzy mają tlenofona podpiętego do telefonu przez bramkę voip.
Mam numer w telefonie bez deklarowanej kwoty. Z rodzicami, którzy mają tlenofona podpiętego do telefonu przez bramkę voip.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie mają też ogromnej masy infrastruktury do utrzymaniaTracer pisze:no i nie ma u nich abonamentu
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Guru bezprzewodowy
Kto Ci da 0,20zł/min do komórek jak nie TP?Alcek pisze:Z tepsy korzysta tylko ten, co musi, albo ten, który jest zbyt głupi albo zbyt leniwy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ile ?marens pisze:Kto Ci da 0,20zł/min do komórek jak nie TP?

Toż to poniżej MTR...
-
- Stały użytkownik forum
Tak tylko, żeby mieć 20 gr. na komórki trzeba wybulić 50 PLN na sam abonament + 10 PLN za samą usługę rozmowy z rabatem. Czyli w sumie bulisz 60 PLN miesięcznie - a ile w ramach tego masz minut na komórki - 0!marens pisze:Kto Ci da 0,20zł/min do komórek jak nie TP?Alcek pisze:[...]
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-03-11, 07:51 ]
Wycinam zbędny autocytat.
Ostatnio zmieniony 2009-03-11, 07:49 przez Alcek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Tak,ze jak sie dobrze policzy to nie jest 20gr ale duzo wiecej.
Kolejna "zniżka" lub "bezpłatne minuty" za które trzeba zapłacić.
Nigdy w Tepsie nic nie było za darmo. natomiast trzeba przyznac ze jakośc usług przynajmniej w duzych miastach sie poprawiła.
"Nerwostrada" coraz bardziej przypomina Neostradę
Kolejna "zniżka" lub "bezpłatne minuty" za które trzeba zapłacić.
Nigdy w Tepsie nic nie było za darmo. natomiast trzeba przyznac ze jakośc usług przynajmniej w duzych miastach sie poprawiła.
"Nerwostrada" coraz bardziej przypomina Neostradę

- benek81
- Stały użytkownik forum
A jak już jesteśmy przy neo, to nie wiecie jak to jest jak ktoś ma samą neostradę, a chciałby przejść na neo+tv? Da się jakoś to zrobić w trakcie trwania umowy, jakiś aneks np podpisać?Tracer pisze:"Nerwostrada" coraz bardziej przypomina Neostradę
-
- Guru bezprzewodowy
Tak ale jak już chesz mieć ADSL (Neostrada, Netia, cokolwiek) to wyliczenia wyglądają inaczej. Jeszcze jak dużo rozmawiasz, jednak Dialog na własnych łączach pojechał po bandzie 55zł/mies pakiet non stop do UE na stacjonarne. Dodatkowo 65zł/mies internet w dzień 6mbps w nocy i w weekendy 12mbps
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ale z tego co widzę to tylko na ich łączach. Po BSA tylko do 6Mb/s.marens pisze:Dodatkowo 65zł/mies internet w dzień 6mbps w nocy i w weekendy 12mbps
-
- Guru bezprzewodowy
Miałem właśnie to na myśli.ja.michal pisze:Ale z tego co widzę to tylko na ich łączach.
-
Ale tylko w teorii... bo jest dużo takich wiosek gdzie na neostradę 1Mb TP "nie ma możliwości technicznych". A jak TP nie ma, to i konkurencja nic nie poradzi (chyba że Netia, bo ma swoje LLU).ja.michal pisze:Po BSA tylko do 6Mb/s.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-03-16, 14:56 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 14:56 przez blue_orc_, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zgadza się. U mnie była obawa, że mi z 6 do 2 obniżą a w stolicy mieszkam.blue_orc_ pisze:Ale tylko w teorii... bo jest dużo takich wiosek gdzie na neostradę 1Mb TP "nie ma możliwości technicznych".
-
Tak aneks się podpisuje. Najlepiej o wszystko zapytać na 0801 321 123 to jest infolinia zamówieniowa. Koszt połączenia wg stawki operatora. Tylko dobra rada nie daj się namówić na wysyłkę umowy kurierem to jest wielkie ZUO! Lepiej udać się do telepunktu i tam odebrać dekoder.benek81 pisze: A jak już jesteśmy przy neo, to nie wiecie jak to jest jak ktoś ma samą neostradę, a chciałby przejść na neo+tv? Da się jakoś to zrobić w trakcie trwania umowy, jakiś aneks np podpisać?
Prywatnie odradzam

- benek81
- Stały użytkownik forum
Aha, to spoko, że to wystarczy, dzięki za info, a z ciekawości zapytam, czemu masz takie obiekcje co do kurieraRazi pisze:Tak aneks się podpisuje

-
Procedura jest taka: Kurier dostarcza sprzęt + podpisujesz oryginał umowy + kopia idzie dla ciebie tak samo protokół zdawczo-odbiorczy. Ten oryginał musi trafić z powrotem do Warszawy do siedziby TP i tam wprowadzony do systemu (twojego zamówienia) i dopiero wtedy pojawią się odpowiednie statusy w nim które umożliwią ci oglądanie tv. Choć są wyjątki, ale to by za dużo było pisać. I to wszystko wierzą się z czasem kurier potrafi wracać 4 dni do Warszawy, a zanim zostanie to wprowadzone do systemu i statusy się pojawią może minąć 2 tyg. od podpisania przez Ciebie umowy! Jeszcze w listopadzie/grudniu ludzie czekali po 1 miesiącu zanim mogli zacząć odbierać tvbenek81 pisze:
Aha, to spoko, że to wystarczy, dzięki za info, a z ciekawości zapytam, czemu masz takie obiekcje co do kuriera?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Trzeba jeszcze dodać, że musi być odpowiednia centralka która obsługuje TV.
- artureal
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Muszę przyznać, że TePsa mnie ostatnio dość pozytywnie zaskoczyła. Co prawda, tradycyjnie nie ma w zwyczaju informować o kończącej się umowie na internet
, ale przynajmniej przy kolejnym przedłużeniu zeszła z ceną do 65 zł brutto (z 85, za 1Mbit/s), a do tego dodaje za darmo jakąś drukarkę i program antywirusowy - szef się oczywiście napalił jak głupi, szczególnie na te "gratisy", biedny
Niestety w porównaniu do ofert operatorów TV kablowej, nasz telekomunikacyjny moloch pozostaje daleko w tyle. 65 zł plus jakieś 40 zł za "utrzymanie linii telefonicznej" daje stówę za śmieszne 1Mbit/s, u kablowej konkurencji za połowę tej ceny mamy cztero- lub pięciokrotnie szybszy internet. No ale na kablówkę na wsi nie mamy szans.

Niestety w porównaniu do ofert operatorów TV kablowej, nasz telekomunikacyjny moloch pozostaje daleko w tyle. 65 zł plus jakieś 40 zł za "utrzymanie linii telefonicznej" daje stówę za śmieszne 1Mbit/s, u kablowej konkurencji za połowę tej ceny mamy cztero- lub pięciokrotnie szybszy internet. No ale na kablówkę na wsi nie mamy szans.
-
Właśnie pozwolę sobie tutaj napisać o BMT i ostrzec wszystkich. BMT to skrót od Braku Możliwości Technicznych. Zazwyczaj osoba która zamawia tv nie jest o takiej możliwości informowana. Zwłaszcza jak dzwoni telemarketer z 0801 321 123 nie wspomina o tym bo ma dodatkową kasę od każdej umowy. Polega to na tym że centralka do której podpięty jest abonent nie obsługuję tv sat/iptv albo abonent znajduje się zbyt daleko od niej i nie ma dobrych parametrów do jej obsługi.ja.michal pisze:Trzeba jeszcze dodać, że musi być odpowiednia centralka która obsługuje TV.
Jak to wygląda w praktyce. Masz LB i złożyłeś zamówienie. I nagle nie masz synchro wiec dzwonisz na 0 800 102 102. Po bojach z RST LB dostajesz zgłoszenie i czas na realizacje 48 godz. dzwonisz za 2 dni bo oczywiście monter się nie odezwał. I nagle słyszysz konsultanta który mówi mniej więcej tak: "niestety na pana linii nie może być podpięta tv gdyż nie ma warunków technicznych żeby ta usługa działała prawidłowo (BMT) może pan odstąpić od umowy bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów na 9393." No to dzwonisz mówisz i faktycznie zgłoszenie jest anulowane. Pewnie sobie teraz myślicie że skoro anulowaliście zgłoszenie to możecie mieć za dzień lub dwa znowu neo? Niestety nie. Po złożeniu zamówienia na tv w systemie wskakujecie już jako osoby posiadające neo + usługę tv więc w momencie jak rezygnujecie z tv to rezygnujecie również z neostrady. Żeby móc mieć znowu neo zgłoszenie na tv musi zostać zamknięte w systemie i dopiero wtedy można złożyć ponowne na neo. Niech nikt nie próbuje wtedy znowu kuriera... I tak można być bez neo od 1 tyg. do 4-6 tyg.

A jak się przestrzec? W bardzo prosty sposób

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No i to jest niedochowanie warunków umowy.Razi pisze:Pewnie sobie teraz myślicie że skoro anulowaliście zgłoszenie to możecie mieć za dzień lub dwa znowu neo? Niestety nie. Po złożeniu zamówienia na tv w systemie wskakujecie już jako osoby posiadające neo + usługę tv więc w momencie jak rezygnujecie z tv to rezygnujecie również z neostrady.

-
Racja
Można się domagać rekompensaty na 19393
ale ja tych wszystkich zasad i regulaminów przytoczyć teraz nie będę bo nie mam głowy tego szukać
Ale TP się jakoś wybroniło z tego 
Teraz nie ma tak źle
jak weszła tv sat to była masakra 

Teraz nie ma tak źle

- benek81
- Stały użytkownik forum
Hmm, pewnie mają po prostu sporo zamówień, no ale jak ktoś ma możliwość, to chyba rzeczywiście lepiej odebrać osobiście...Razi pisze: Procedura jest taka: Kurier dostarcza sprzęt + podpisujesz oryginał umowy + kopia idzie dla ciebie tak samo protokół zdawczo-odbiorczy. Ten oryginał musi trafić z powrotem do Warszawy do siedziby TP i tam wprowadzony do systemu (twojego zamówienia) i dopiero wtedy pojawią się odpowiednie statusy w nim które umożliwią ci oglądanie tv. Choć są wyjątki, ale to by za dużo było pisać. I to wszystko wierzą się z czasem kurier potrafi wracać 4 dni do Warszawy, a zanim zostanie to wprowadzone do systemu i statusy się pojawią może minąć 2 tyg. od podpisania przez Ciebie umowy!
-
- Użytkownik forum
Z nowych promocji w tp to słyszałem, że teraz mozna dostać nawigację gps jak się bierze neostradę na 3 lata, ale nie wiem czy dobry ten sprzęt co dają...
Lubi? powie?ci sentymentalne
- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dają taki GPS za jaki w marketach zapłacisz 200-300 zł a wiążą Cię na 3 lata w tej samej cenie abo co na rok czy dwa - trzeba chyba troszkę "wooolno myśleć" żeby dać się złapać się na taką "promocję"krasno pisze:Z nowych promocji w tp to słyszałem, że teraz mozna dostać nawigację gps jak się bierze neostradę na 3 lata, ale nie wiem czy dobry ten sprzęt co dają...