TP Link TL-WR340G POMOCY !!!

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lion83
Początkujący użytkownik forum

TP Link TL-WR340G POMOCY !!!

Post autor: lion83 »

Potrzebuje Waszej pomocy. Uwaliłem sobie nowy AP TP Link TL-WR340G podczas wgrywania firmware. Teraz cały czas świecą się na nim wszystkie diody i nic nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić ?? PS. Czy wie ktoś jak jest z gwarancją w takim przypadku ? Pomóżcie proszę :( Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

PS. Ewentualnie jak zepsuć tak żeby nie było widać, że zmieniałem firmware jak będę chciał odesłać na gwarancji ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: TP Link TL-WR340G POMOCY !!!

Post autor: Jo_gurt »

lion83, ale robiłeś zwykły upgrade czy kombinowałeś z czymś nieoficjalnym?
Jeśli zwykły upgrade to powinni to przyjąć na gwarancji. Jeśli jakieś kombinacje to niestety, sprawa się komplikuje, bo ten sprzęt nie ma zdaje się bootloadera obsługującego TFTP.
lion83
Początkujący użytkownik forum

Post autor: lion83 »

@Jo_gurt Dzięki za zainteresowanie.... Firmware które wgrywałem pochodziło z oficjalnej strony tp-linka.... Ale co do tej gwarancji to muszę mieć pewność, bo apeka kupiłem na allegro i jak go odeśle i nie uznają gwarancji to popłynę z kasą za przesyłkę a i pewnie za serwis jeszcze mi policzą :( Chińskie badziewie, żeby nie miało ochrony bootloadera :/ Masakra

PS. Mam rok gwarancji sprzedawcy i 2lata producenta TP-Link Z której gwarancji leppiej skorzystać ?

PSPS Może jakbym mu podpoił jakiś silny zasilacz to się spali gnój na amen ???
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

lion83 pisze:Chińskie badziewie, żeby nie miało ochrony bootloadera
Może ma, ale dostępny tylko z poziomu seriala. Zresztą nie ważne za bardzo.
lion83 pisze:Z której gwarancji leppiej skorzystać ?
Jeśli TP-Link nie ma door-to-door (nie wiem) to i tak odeślesz do sprzedawcy i to w zasadzie on zdecyduje co i jak. Podejrzewam, że tobie wymieni na nowy a sam będzie odsyłał do TP-Linka. To jeśli jest porządny i chce załatwić z klientem sprawę szybko i porządnie.
lion83 pisze:PSPS Może jakbym mu podpoił jakiś silny zasilacz to się spali gnój na amen ???
Ale po co zasilacz?
ODPOWIEDZ