No więc tak: Kupiłem router Belkin (o taki o: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=570949360) Chciałem podłączyć do niego dwa komputery kablem. Jeden to pc z xp a drugi to laptop z vistą.
Podłączyłem kablem, router działa prawidłowo, odpalam pc, włączam internet explorer, wpisuję 192.168.2.1 elegancko się loguję, ustawiam wszystko jak mówią instrukcję w internecie. Internet chodzi elegancko na pc. Niema problemu.
Pojawia się dopiero kiedy podłaczam kablem laptopa. Nie łączy się z internetem w ogóle. Podobno z każdego komputera podłączonego do routera da się go obsługiwać. A tutaj nie, po wpisaniu 192.168.2.1 pojawia się że nie można wyświetlić strony.
Jeśli zresetuje router i podłącze w odwrotnej kolejności wpierw laptop i ustawię wszystko to jest internet na laptopie a niema w pc.
Czyli problem jest takie że router wcale nie działa jak router

Nie podziela na drugi komputer internetu.
Czytałem u Was na forum klika tematów, 3 godziny kombinacji i nic.
Jak to ogarnąć, ja ustawić ten router i jak oba komputery żeby był internet w obu??
A druga sprawa to to że router jest wi-fi i laptop też ma wbudowane wi-fi czyli niby można bezprzewodowo połączyć. Tylko jak?? jakie ustawienia dać routerowi?? jak udostępnić połączenie wi-fi?? i jak je odebrać na laptopie??
z góry dziękuję za odpowiedź.
pozdrawiam