przerywany internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
przerywany internet
Witam, mam domowa siec bezprzewodowa ( dostawca internetu jest upc , predkosc 2mb/s)
moj brat ma komputer stacjonarny ( i na nim problemu z internetem nie ma) natomiast ja korzystam z laptopa i co kilka minut przerywa mi polaczenie z internetem, nie wytrzymuje juz tego nerowowo ...
poinformowano mnie blednie ze to kwestia predkosci internetu ( mialam 512 kb/s ale od 2 tygonni mam 2mb i roznicy nie widze)
moze powinnam cos pozmieniac w ustawieniach routera ?
prosze o pomoc i z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)
moj brat ma komputer stacjonarny ( i na nim problemu z internetem nie ma) natomiast ja korzystam z laptopa i co kilka minut przerywa mi polaczenie z internetem, nie wytrzymuje juz tego nerowowo ...
poinformowano mnie blednie ze to kwestia predkosci internetu ( mialam 512 kb/s ale od 2 tygonni mam 2mb i roznicy nie widze)
moze powinnam cos pozmieniac w ustawieniach routera ?
prosze o pomoc i z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: przerywany internet
kasieks, jakie urządzenie? Jak się łączysz? Opisz dokładniej bo taki opis nic nie mówi. 

-
korzystam z routera 108 mbps wgt624 v2 i modemu internetowego
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli na kablu jest dobrze a po WiFi są problemy to na początek proponuję zmianę kanału na 1 albo 13 (ewentualnie próbowac na każdym).kasieks pisze:korzystam z routera 108 mbps wgt624 v2 i modemu internetowego
Co z ustawieniami oszczędzania energii na karcie WiFi w laptopie?
Nie pomagam na PW!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ja polecam jeszcze to: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=49370#49370
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
okej, dziekuje bardzo, moze faktycznie wybiore sie najpierw do jakiegos hotspotu i zobacze czy takie problemy beda sie powtarzac, a potem poprobuje z tymi kanałami:)