Option GT 3G+ sterowniki

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Aloes
Początkujący użytkownik forum

Option GT 3G+ sterowniki

Post autor: Aloes »

Witajcie,

od razu przepraszam, jeśli wszystko jest już gdzieś wyjaśnione, ale zdenerwowani ludzie kiepsko szukają.

Mam Option GT 3G+. Ostatnio na laptopie konfigurowałam router Huawei i zapewne wtedy coś skopałam, w każdym razie zniknęły mi sterowniki. Dzisiaj znów podłączyłam modem i mam problem - Vista widzi urządzenie, ale nie może go zainstalować. Diody modemu migają.

Zaraz oszaleję, czas upływa, mam pilną pracę, a miotam się z modemem.
1) Na stronie Optiona sterowników do GT 3G+ nie ma; w ogóle konia z rzędem, kto coś tam teraz znajdzie.
2) Na http://3gsterowniki.netstrefa.org zestaw do GT 3G+ owszem jest, ale nie wersja instalacyjna.

Proszę, czy ktoś z Was ma instalkę do driverów albo czy możecie mi powiedzieć, co zrobić z plikami z netstrefy?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Option GT 3G+ sterowniki

Post autor: ja.michal »

2) Na http://3gsterowniki.netstrefa.org zestaw do GT 3G+ owszem jest, ale nie wersja instalacyjna.
Co rozumiesz przez "wersja nieinstalacyjna"?
dziobak99
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: dziobak99 »

Na stronie ERY są drivery, tylko trzeba dobrze poszukać.
Aloes
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Aloes »

Ja.michal - Może się nieprecyzyjnie wyraziłam. Laik, jak ja, szuka plików wykonywalnych. Jakiś setup, jakieś .reg. W pakiecie na Waszej stronie jest zestaw dla 3G+, ale zawiera same pliki .sys, .inf i .cat. Na pewno jest jakiś sposób, żeby je wykorzystać, ale jak ktoś ma deadline na karku i tylko niewiele od przeciętnej większą wiedzę o komputerach, nie da rady.

Dziobak99 - dziękuję! Pogrzebałam na stronie Ery i ściągnęłam pakiet z plikiem rejestru i z programem instalacyjnym. Komputer pogrzebał mi trochę na stronie Windows Update i łaskawie zgodził się na modem.

Obiecuję za to być przez tydzień bardzo łagodna dla zadających głupie pytania na forach, na których to ja odpowiadam. ;)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Aloes pisze:Jakiś setup, jakieś .reg. W pakiecie na Waszej stronie jest zestaw dla 3G+, ale zawiera same pliki .sys, .inf i .cat.
To są same sterowniki. Jak wkładasz kartę to prosi o podanie ich. Albo jak już jest w systemie to modem jest zaznaczony wykrzyknikami, że niema sterów i instalujesz je dopiero.

No, ale skoro manager z Ery działa to chyba koniec tematu. :)
ODPOWIEDZ