Karty Usim w ERZE ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Karty Usim w ERZE ?
Tak sie zastanawiam czy sa dostepne ? A jesli tak to czy bez problemu mozna ja nawet odplatnie wymienic ?
Re: Karty Usim w ERZE ?
Pytanie tylko po co ? Z 3G Ery można skorzystać nawet na starym SIMie z 1996 roku, Era to nie Orange gdzie taka wymiana jest konieczna. Jedyna sytuacja gdy USIM nby sie przydał to próba odpalenia 3G w telefonach NEC co nie zmienia jednak faktu że Era takowych kart nie oferuje
-
A no po to ze wole miec nowoczesna karte niz stara
a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> usim oprocz nazwy rozni sie od sim bardzo duzo

- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak dotąd nie słyszałem, żeby ERA miała w ofercie karty USIM.
Karty z taryfą DATA (czyli wszystkie w BC) obsługują UMTS
Karty z taryfą DATA (czyli wszystkie w BC) obsługują UMTS
Karty Ery są w sumie dość nowoczesne 64k pojemnoścvi, SAT, czego chcieć wiecej ? Za to karty USIM mają problemy z niektórymi telefonami GSM zdarzają się równierz takie które w ogóle z telefonami GSM nie działają, przykładem niech będą USIMy sieci"3". W sumie np Orange robi bardzo głupio wymagając od swoich użytkowników takiej wymian, w ten sposób sztucznie spowalnia popularyzację 3G w swojej sieci. Sam kilka razy widziałem zdumione miny np abonentów Plusa którym UMTS po prostu działa - "to ja mam 3G ? i mogę wykonywać videojkonferencje?". W ten sposób do usług 3G ma dosatęp dużop wiecej osób w dodatku nie muszą one specjalnie sie wysilac - wystarczy że mają telefon 3G. Dlatego USIMY o ile nie były by rozdawane wszystkim abonentom i za razem kompatybilne ze starymi telefonami to kiepski pomysl. Pozdr.
-

-
- Początkujący użytkownik forum
Z tego co swego czasu czytałem to karty Usim udostepniają certyfikaty UMTS oraz dodatkowe możliwoci konfiguracji ale nie jestem w stanie dokładnie określic co to zmienia jeżeli chodzi o UMTS (w końcu swykłe Simy też działają) ...
...::: Australia ma ojczyzna :::...