reklamacja / odstąpienie od umowy
Moderator: Moderatorzy
- draconair
- Stały użytkownik forum
reklamacja / odstąpienie od umowy
hello,
mam pytanie:
jest "Umowa o świadczenie usług telekomunikacyjnych nr XX/YY" ... zawierana była 31.01.2006 ... hmm ... wydawało mi się, że raczej na czas określony jest zawarta, ale w prostokąciku:
"Umowa zawarta na czas:" mam zaznaczony na czarno kwadracik "nieoznaczony" ... czy to w prostej lini prowadzi do tego, że mogę zerwać umowę bez konsekwencji kiedy mam na to ochotę [ czytaj teraz]?
drugie pytanie:
w tym regulaminie napisane jest, że po przekroczeniu 1GB jakość usługi może ulec pogorszeniu, ale zobowiązują się do zapewnienia komfortu ( też mi komfort ... 1kilobajt ... =/ ... ) [ przynajmniej z tego co pamietam ze strony iPlusa z tamtego okresu ] ... [ nawiasem na mojej umowie słowem o tym nie mówią a przeczytałem dwa razy! ... jeszcze zabawniej ... na odwrocie umowy <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> mi o mixplusie a nie o iplusie, ale to też szczegół ] ... czy mogę śmiało zareklamować usługę?
może znacie jakiegoś haka na iPlusa ... bo ja bardzo bym chciał się go pozbyć ... / nie mam nic przeciwko, ale neostrada jest blisko mnie ... /
mam pytanie:
jest "Umowa o świadczenie usług telekomunikacyjnych nr XX/YY" ... zawierana była 31.01.2006 ... hmm ... wydawało mi się, że raczej na czas określony jest zawarta, ale w prostokąciku:
"Umowa zawarta na czas:" mam zaznaczony na czarno kwadracik "nieoznaczony" ... czy to w prostej lini prowadzi do tego, że mogę zerwać umowę bez konsekwencji kiedy mam na to ochotę [ czytaj teraz]?
drugie pytanie:
w tym regulaminie napisane jest, że po przekroczeniu 1GB jakość usługi może ulec pogorszeniu, ale zobowiązują się do zapewnienia komfortu ( też mi komfort ... 1kilobajt ... =/ ... ) [ przynajmniej z tego co pamietam ze strony iPlusa z tamtego okresu ] ... [ nawiasem na mojej umowie słowem o tym nie mówią a przeczytałem dwa razy! ... jeszcze zabawniej ... na odwrocie umowy <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> mi o mixplusie a nie o iplusie, ale to też szczegół ] ... czy mogę śmiało zareklamować usługę?
może znacie jakiegoś haka na iPlusa ... bo ja bardzo bym chciał się go pozbyć ... / nie mam nic przeciwko, ale neostrada jest blisko mnie ... /
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: reklamacja / odstąpienie od umowy
A czytałeś "Regulamin promcji iPlus"?
jest tam napisane coś takiego:
"§ 4 ZOBOWIĄZANIA ABONENTA I KARY UMOWNE
1. Abonent zawierający Umowę w ramach Promocji zobowiązuje się, że w ciągu 24 miesięcy od dnia jej zawarcia:
a. nie rozwiąże Umowy," więc chyba w ten sposób nie da rady
.
jest tam napisane coś takiego:
"§ 4 ZOBOWIĄZANIA ABONENTA I KARY UMOWNE
1. Abonent zawierający Umowę w ramach Promocji zobowiązuje się, że w ciągu 24 miesięcy od dnia jej zawarcia:
a. nie rozwiąże Umowy," więc chyba w ten sposób nie da rady

iPlus+E61i=FUN
- draconair
- Stały użytkownik forum
no i właśnie jest sobie ten regulamin w domu, ale nie podpisany [ ktoś o czyms zapomniał xD ] a iPlus działa ... to może być szansa xD ... będę kombinował dalej, zobaczymy jak to się rozwinie ... chyba, że znajdę kogoś do cesji ...
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie wiem jakie jest Twoje rozeznanie w tych sprawach, ale jeśli nawet masz rację z tym zerwaniem to szykuj się na kilkuletnią batalię i straszenie tymi co długi ściagają.draconair pisze: będę kombinował dalej, zobaczymy jak to się rozwinie ... chyba, że znajdę kogoś do cesji ...
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
Nie ważne co masz w domu, ważne co oni mają u siebie ... wątpie aby osoba odpowiedzialna za umowę nie dała Tobie lub komuś jej do podpisu i nie odebrała przed wydaniem sprzętu i uruchomieniem usługi.draconair pisze:no i właśnie jest sobie ten regulamin w domu, ale nie podpisany [ ktoś o czyms zapomniał xD ] ...
Poza tym, regulamin nie jest umową! Jest ogromna różnica między tymi pismami.
Ponadto gdzieś istnieje zapis (nie pytajcie gdzie bo nie pamiętam) o tym że jeśli umowa nie została podpisana, to automatycznie wyrażasz zgodę na jej warunki opłacając pierwszy rachunek za usługę (mogę się mylić, ale gdzieś coś takiego kiedyś napotkałem).
BlueConnect, GlobeTrotter Fusion+
----------------------------------------
Pozdrawiam, Nosfi ...
----------------------------------------
Pozdrawiam, Nosfi ...
-
- Stały użytkownik forum
nie da rady zerwac..., mialem podobna sutuacja w plusie majac dwa telefony w firmie. kilka tygodni pozniej weszla nowa oferta jeszcze w idei i zaczalem kombinowac jakby tu zerwac te dwie umowy. mialem niby zaznaczone, ze umowa na czas nieokreslony, ale telefony bralem w promocji i niestety jej regulamin nie pozwalal na zerwanie umowy przed uplywem 24 miesiecy.
no chyba ze zaplacisz im kare umowna, ale to juz bardziej sie oplaca trzymac ten net.
pozdrawiam
no chyba ze zaplacisz im kare umowna, ale to juz bardziej sie oplaca trzymac ten net.
pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Zgadza się nie ważne co masz w domuNosfi pisze:Nie ważne co masz w domu, ważne co oni mają u siebie ... wątpie aby osoba odpowiedzialna za umowę nie dała Tobie lub komuś jej do podpisu i nie odebrała przed wydaniem sprzętu i uruchomieniem usługi.

Ale tak jak to napisał @Szadzik, oni tobie nie pozwolą zerwać umowy i będą toczyli WOJNE. Do mnie inny usługodawca już się czepia przez 4 lata, za brak opłaty za coś co nie działało( z winy usługodawcy, bo w czasie przestawiania systemu mnie akurat o dziwo pominął, ale kase to chce).