Brak niektórych obiektów w przeglądarkach internetowych
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Brak niektórych obiektów w przeglądarkach internetowych
Witam
Mam problem z przeglądarkami internetowymi <wszystkimi: IE, FF, O, CH> przy wyświetlaniu niektórych stron brakuje części obiektów, najprawdopodobniej brakuje mi jakiejś wtyczki, tylko nie mam pojęcia jakiej, zamiast tych obiektów pojawiają się szare prostokąty, dla ułatwienia zamieszczam link do screenu jak jest <po lewej> i jak powinno być <po prawej>
http://www.hot.jpg.pl/85977
zainstalowałem dziś adobe flash player 10 ale nic to nie dało, większość stron wczytuje się normalnie, filmy na youtube działają
strony na których są braki to np www.topagrar.pl (dołączony screen) a także www.plus.pl Na stronie plusa nie pojawiają się te małe kwadraciki które co chwila przeskakują z ofertą
proszę o pomoc
Mam problem z przeglądarkami internetowymi <wszystkimi: IE, FF, O, CH> przy wyświetlaniu niektórych stron brakuje części obiektów, najprawdopodobniej brakuje mi jakiejś wtyczki, tylko nie mam pojęcia jakiej, zamiast tych obiektów pojawiają się szare prostokąty, dla ułatwienia zamieszczam link do screenu jak jest <po lewej> i jak powinno być <po prawej>
http://www.hot.jpg.pl/85977
zainstalowałem dziś adobe flash player 10 ale nic to nie dało, większość stron wczytuje się normalnie, filmy na youtube działają
strony na których są braki to np www.topagrar.pl (dołączony screen) a także www.plus.pl Na stronie plusa nie pojawiają się te małe kwadraciki które co chwila przeskakują z ofertą
proszę o pomoc
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Brak niektórych obiektów w przeglądarkach internetowych
michu85, masz jakiegoś firewalla lub pakiet bezpieczeństwa? Czasem potrafią blokować takie rzeczy.
-
- Początkujący użytkownik forum
dzięki za pomoc, faktycznie kaspersky blokował mi flashe. temat do zamknięcia:)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
michu85 na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a> 

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dobrze, ze temat powstał bo mam podobny problem. Ostatnio zauważyłem, że nie mam niektórych elementów strony np: chcę wysłać post na forum wp i nie mam elementu "wyślij". Problem tylko w FF w IE działa ok. Adobe Flash'a mam nigdy problemów nie było i się zastanawiam nad przyczyną problemu.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Boras, więc pytanie jak wyżej 

-
A więc antywira nie zmieniałem, cały czas ten sam. Problem pojawił się z dnia na dzień, firewall niczego nie blokuje, więc nie mam pojęcia co to może być. Na IE wszystko ok, ale jakoś nie chcę się przesiadać z FF. 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Do FF musisz mieć zainstalowane te dwa pluginy
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Jaco, Z tego co wiem to Firefox i Opera nie korzystają z pluginów z interfejsem ActiveX.
Boras, W MSIE to jakie właściwości (z menu kontekstowego) ma tamten element "wyślij"?
Oprócz blokowania wprost tego elementu to możliwa jest też sytuacja że element powinien być generowany przez skrypt JS ale po prostu nie wykonuje się poprawnie na Firefox. Sprawdź w konsoli JavaScript błędy generowane podczas ładowania tamtej strony.
Boras, W MSIE to jakie właściwości (z menu kontekstowego) ma tamten element "wyślij"?
Oprócz blokowania wprost tego elementu to możliwa jest też sytuacja że element powinien być generowany przez skrypt JS ale po prostu nie wykonuje się poprawnie na Firefox. Sprawdź w konsoli JavaScript błędy generowane podczas ładowania tamtej strony.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Czyściłeś cache przeglądarki? Może tylko obrazek klawisza Ci się nie załadował?Boras pisze:Ostatnio zauważyłem, że nie mam niektórych elementów strony np: chcę wysłać post na forum wp i nie mam elementu "wyślij".
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Z FF korzystam od kilku lat, cały czas te same ustawienia. Myślę, że może to system się sypie. Na drugim dysku mam zainstalowanego windowsa i ff działa normalnie. Zrobię format, raz na 3 lata się przyda, chociaż nigdy nie byłem zwolennikiem tej metody ostatecznej.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Jeśli chodziło Ci o forum.wp.pl to widzę tam graficzny przycisk "wyślij". Możliwe że w cache przeglądarki przechowujesz uszkodzony obrazek więc tak jak mówił Bliski wyczyść cały cache w Firefox albo przeładuj tylko url obrazka. Wklej w pasek adresu: daj Enter a potem Ctrl+Shift+R.
Nie podoba mi się to że w Firefox wcale nie są uwidaczniane miejsca niezaładowanych elementów INPUT typu IMAGE.
Można to naprawić dodając do userContent.css taki wpis:
Kod: Zaznacz cały
http://i.wp.pl/a/i/forum/btn_wyslij.gif
Nie podoba mi się to że w Firefox wcale nie są uwidaczniane miejsca niezaładowanych elementów INPUT typu IMAGE.
Można to naprawić dodając do userContent.css taki wpis:
Kod: Zaznacz cały
input[type="image"]{-moz-force-broken-image-icon:1!important;}