Dial-up w Blue Connect
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dial-up w Blue Connect
Hej
Mam BC od kilku miesięcy i oprogramowanie Option GlobeTrotter. Zawsze łączyłem się przez 3G/GPRS (miałem tylko taką możliwość), a wczoraj pojawiło mi się aktywne połączenie Dial-up. Po połączeniu pokazał się komunikat, że "połączenie Blue Connect jest aktywne, szybkość: 230,0 Kb/s". Rzeczywiście chodzi trochę szybciej niż po GPRS, ale znowu nie aż tak. Czy ktoś wie skąd mogła wziąć się taka zmiana na dial-up?
Mam BC od kilku miesięcy i oprogramowanie Option GlobeTrotter. Zawsze łączyłem się przez 3G/GPRS (miałem tylko taką możliwość), a wczoraj pojawiło mi się aktywne połączenie Dial-up. Po połączeniu pokazał się komunikat, że "połączenie Blue Connect jest aktywne, szybkość: 230,0 Kb/s". Rzeczywiście chodzi trochę szybciej niż po GPRS, ale znowu nie aż tak. Czy ktoś wie skąd mogła wziąć się taka zmiana na dial-up?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Dial-up w Blue Connect
To normalne.Dobrze że to odkryłeś teraz zamiast uruchamiać managera możesz bardzo szybko się połączyć i cieszyć się netem ale nie sugeruj się prędkością w trayu patrz z jaką prędkością ściaga się pliki lub zainstaluj Net Meter i zobaczysz jak to działa.Ja zrezygnowałem z managera bo nie dość że długo się otwiera to niekiedy łączy też dość długo.Dial-Up to jest to czego naprawdę potrzebowałeś.
-
Zaraz zaraz.. ten dial-up mi się włączył przez Managera. Da się łączyć dial-upem bez włączania Managera (automatycznie)? Jak to zrobić?
- Curunir
- Stały użytkownik forum
Utwórz po prostu nowe połączenie dial-up w Windowsie (XP :pan.ster ->poł. sieć. -> kreator nowe. ) wskazując na modem-komórkę.
-
Dzięki, dzięki
Już działa