Dom #1 posiada dostęp do internetu.
Anteny kierunkowe w tej sytuacji raczej się nie sprawdzą chyba, że na budynku #1 umieścić dwie takie anteny w kierunkach tych dwóch domów.
W budynku #1 znajduje się router który przesyła internet na cały dom, znajduje się na drugim końcu domu do planowanej anteny znajdującej się na zachodniej stronie budynku dlatego zastanawiam się nad okablowaniem - sygnał z routera do anteny puszczona kablem na obrzeżach budynku bądź postawienia access pointa koło anteny (wybór będzie zależny od kosztów).
W domach #2 i #3 myślę, że będą potrzebne dwa access pointy do odebrania sygnału od domu #1 i rozsiania sygnału na cały dom.
Szukam najlepszego rozwiązania a zarazem najtańszego, mam na to budżet 400PLN (w granicznych sytuacjach do 500PLN), sprzęty (routery, acces pointy itp) ze względu na niski budżet nie muszą być firmowe, trzeba będzie prawdopodobnie kupić tańsze odpowiedniki chyba, że jest jakieś rozwiązanie, które może obciąć kilka kosztów ;-).
Jeśli są jakieś niezrozumiałe kwestie bądź przeoczyłem coś ważnego, proszę pytać.