Jaki najtańszy modem.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki najtańszy modem.
Witam,
potrzebuje internet bezprzewodowy na swojego laptopa. Co potrzebuje kupic zebym mogl go odbierac? Jesli tylko modem to jaki polecacie najtanszy? Bede uzywal tylko i wylacznie do przegladania kilku swoich stronek.
potrzebuje internet bezprzewodowy na swojego laptopa. Co potrzebuje kupic zebym mogl go odbierac? Jesli tylko modem to jaki polecacie najtanszy? Bede uzywal tylko i wylacznie do przegladania kilku swoich stronek.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Jaki najtańszy modem.
Potrzebujesz modem + abonament lub modem + karta pre-paid.bezprzewodow pisze:Co potrzebuje kupic zebym mogl go odbierac?
Jako modemu możesz użyć też telefonu.
Nic nie napisałeś, czy interesuje Cię abonament czy karta pre-paid.
Generalnie polecam nasze <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>
Na początek np. to: > Chcę mieć internet komórkowy, co mam zrobić, co wybrać? <
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Cz3ski
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dokładnie jeżeli masz jakiś telefon z HSDPA/UMTS/EDGE , możesz użyć go jako modem.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Cz3ski nawet z GPRS 

-
Posiadam telefon nokia n70.
Czyli wystaraczy modem i karta pre paid ? Moglibyscie podac link do jakiegos z tanszych?
Tak jak mowilem nie zalezy mi na predkoscia bo mam do przegladania tylko kilka stronek ale musze miec je zawsze na oku. Wystarczy sam kabel Telefon - Laptop i bede mogl odbierac internet ?
Czyli wystaraczy modem i karta pre paid ? Moglibyscie podac link do jakiegos z tanszych?
Tak jak mowilem nie zalezy mi na predkoscia bo mam do przegladania tylko kilka stronek ale musze miec je zawsze na oku. Wystarczy sam kabel Telefon - Laptop i bede mogl odbierac internet ?
-
- Użytkownik forum
Dokładnie tak. Można w łatwy sposób się połączyć przez Nokia PC Suite.bezprzewodow pisze:Wystarczy sam kabel Telefon - Laptop i bede mogl odbierac internet ?
1. Instalujesz pc suite.
2. Podłączasz telefon (nokie).
3. Czekasz aż się wszystko zainstaluje.
4. W oknie programu wybierasz łączenie z internetem.
Pamiętaj nie łącz się z abonamentu bo to jest dosyć drogie.
Tylko simdata lub pakiet internetowy z oferty na kartę wchodzą w grę.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W moim podpisie masz zestawienie ofert pre-paid w moim podpisie.bezprzewodow pisze:Czyli wystaraczy modem i karta pre paid ? Moglibyscie podac link do jakiegos z tanszych?

Simdata to nie jedyne rozwiązanie. Są inny operatorzy.corleone878787 pisze:Tylko simdata lub pakiet internetowy z oferty na kartę wchodzą w grę.

![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Oprócz Simplusa dość dobrą stawkę a nawet taką samą ma Heyah tylko u nich nie trzeba wykupywac pakietówja.michal pisze:Simdata to nie jedyne rozwiązanie. Są inny operatorzy.

-
Posiadam Heyah, jest tam 100kb za 2gr więc myślę że jest to dobra cena.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, jeśli uda mi się podłączyć to napiszę
Jeszcze takie małe pytanie. Czy za dane wysyłane się płaci tak samo? Np podczas wideorozmowy.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, jeśli uda mi się podłączyć to napiszę

Jeszcze takie małe pytanie. Czy za dane wysyłane się płaci tak samo? Np podczas wideorozmowy.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Równiez się płaci. Tylko nie pamiętam czy dane sa liczone razem czy osobnointernet1290 pisze:Czy za dane wysyłane się płaci tak samo?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W wideorozmowie? Płaci się tylko za minutę połączenia bez dodatkowych opłat. Praktycznie wszędzie wiedopołączenie jest po tyle co minuta głosowa.