Witam mieszkam na wsi w miejscowości Radoszyce (woj. Dolnośląskie, pow. Lubin, gm. Rudna) obecnie łącze się z internetem za pomocą blueconnec. Niestety nie jest to wymarzona prędkość (EDGE) biorąc pod uwagę limity jakie obowiązują w Erze. Od niedawna w sąsiedniej miejscowości, w Chobieni, położono nadajnik wi-fi do łączenia się z internetem. Niestety firma nie chce się rozwijać na sąsiednie wioski ponieważ w Chobieni nie maja klientów. Nie dziwie się gdyż tam są normalne kable TP, u nas tylko radiowe. Mam pytanie czy jak kupie specjalny zestaw to czy uda mi się połączyć z ornetem w Chobieni (tak się ta firma nazywa). Odległość od wioski to ok. 4 km(właściwie 3km ale nie wiem gdzie mają nadajnik więc doliczyłem pewną tolerancje).Aha miedzy wioskami jest niewielka górka. Czy ten zestaw by wystarczył:
http://www.allegro.pl/item605055047_zes ... g_box.html
Mam jeszcze jeden pomysł koleżanka mieszka w Chobieni i ma neostrade iveboxa, czy jest możliwość abym mógł się podłączyć?? Choć ten pomysł to ostatezność, nie wiem czy jej rodzice zgodzą się na takie coś.
Proszę o jakąś podpowiedź i pomoc.
Internet bezprzewodowy.
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet bezprzewodowy.
kshaq6 pisze:.Aha miedzy wioskami jest niewielka górka
Zapomnij. Przy 3km musiałby być odpowiedni sprzęt po obu stronach (na pewno nie taki gniot z allegro) i 100% widoczność. O połączeniu z LB nie ma nawet co rozmawiać, bo tam i z 15m czasem problem.kshaq6 pisze:ma neostrade iveboxa, czy jest możliwość abym mógł się podłączyć??