internet neostrada czy radiowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
internet neostrada czy radiowy
prosze powiedzcie mi czy wolicie neostrade czy np.bluconekt. proze powiedzcie mi co jest szybsze. mam blue conekt i nie wiem czy nie wziąć neostrada , chce wiedizec.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: internet neostrada czy radiowy
Łącza komórkowe typu np. blueconnect są z założenia przeznaczone dla osób które:andrzej.sul pisze:prosze powiedzcie mi czy wolicie neostrade czy np.bluconekt. proze powiedzcie mi co jest szybsze. mam blue conekt i nie wiem czy nie wziąć neostrada , chce wiedizec.
1) nie mają innej możliwości podłączenia do interenetu,
2) lub często przemieszczają się w różne miejsca i potrzebują "mobilnego" łącza.
Jeżeli masz możliwość podłączenia do neostrady, to myślę, że mimo wszystko ona jest szybsza i nie ma takich śmiesznych limitów.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
mugłby mi ktoś powiedzieć jaka była jego maksymlna predkość pobierania pliku z intenretu . JAKA PRZEZ NEOSTRADA A JAKA PREZ BLUOCNEKT ALBO IPLUS LUB ORANGE .
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Max to maxandrzej.sul pisze:mugłby mi ktoś powiedzieć jaka była jego maksymlna predkość pobierania pliku z intenretu . JAKA PRZEZ NEOSTRADA A JAKA PREZ BLUOCNEKT ALBO IPLUS LUB ORANGE .

Maksymalna zawsze zależy od "rodzaju" neostrady. Jeżeli masz Neo 256 to max czasem tyle bywa

Tak samo z łączami komórkowymi dla GPRS przykładowo jest to max ok 56kb/s,
dla EDGE odpowiednio więcej. Ale o tym możesz poczytać na forum internetu komórkowego.
Polecam:

Ostatnio zmieniony 2006-07-07, 11:09 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)