Prosze o dokładną ofertę i informację
Moderatorzy: marcin, Moderatorzy
- marcin
- *** Administrator ***
Re: Prosze o dokładną ofertę i informację
OK. Zostaną wysłane dzisiaj.
Kolejnych chętnych proszę o wypełnienie formularza > http://www.technologie-satelitarne.pl/confirm.html
Kolejnych chętnych proszę o wypełnienie formularza > http://www.technologie-satelitarne.pl/confirm.html
-
- Użytkownik forum
prosze o przesłnei oferty na mejla : [email protected]
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Wg. informacji zawartej w tym poscie na samej górze: http://www.bez-kabli.pl/ftopic1405-1.htmlandrzej.sul pisze:prosze o przesłnei oferty na mejla : [email protected]
Wszyscy chętni proszeni są o wypełnienie formularza na stronie: http://www.technologie-satelitarne.pl/confirm.html
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam Szanowne grono Forumowiczow jestem tutaj nowy W zwiazku z tym mam takowe pytania : jesli posiadam radjowke i czesto sie wiesza czy warto mi zainwestowac w satke o ktorej mowa w tym temacie .Zaznaczam iz predkosc laczy radiowych ,ktore mam jest mizerna ! Ktos z Panstwa wspomnial o TV polskojezycznej chcialbym sie dowiedziec cos wiecej .Do Marcina prosze o pelna oferte na powyzszy emeil [email protected] . Jesli ktos wie jakie kanaly mozna za posrednictwem skyDSL ogladac prosze info na powyzszy emeil Czy polaczenie radia z skyDSl ma sens ? Dziekuje z gory za podpowiedzi pozdrawiam .
- raptou
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jako, że nt. oferty dowiesz się najwięcej u źródła to ograniczę się jedynie do odpowiedzi na powyższe pytanie.rafalkaka pisze:czy polaczenie radia z skyDSl ma sens ? Dziekuje z gory za podpowiedzi pozdrawiam .
Ma sens jak najbardziej, w dodatku będziesz do ściągania miał dwa łącza a nie jedno, z których możesz korzystać zamiennie lub jednocześnie, np. ściąganie z jednego programu skierować przez satelitę a z drugiegopo przez już posiadane łącze. W takim przypadku można już mówić o zsumowaniu szybkości obu łączy. Podobnie możesz wykonać rozdzielenie łącza, gdy jeden komputer korzysta z satelity, podczas, gdy drugi ściąga przez radiówkę.
Przez pewien czas właśnie w ten sposób wykorzystywałem łącza satelitarnego z kablówką. Gdy np. coś ściągałem przez satkę serfowałem po necie poprzez kablówkę. Ty decydujesz co, którym łączem ściagasz włączając lub wyłączając proxy w danym programie.
Ponieważ karta satelitarna jest zwykle jednocześnie tunerem TV to możesz także oglądać TV niekodowane (kodowane też ale to już temat innych for dyskusyjnych )
Możesz łączyć kilka anten satelitarnych i/lub konwerterów w tzw. zezie. Służy do tego przełącznik DISEQ.
Musisz jednak pamiętać, że w jednym momencie możesz korzystać tylko z jednego medium. Albo TV/Radio albo internet satelitarny (nie ma to żadnego wpływu na radiówkę). Nie da się tego robić jednocześnie.
Są także mniej popularne programy SAT nadawane strumieniowo w jedną stronę a odbierane np. poprzez Media Player. Taki ogólnodostępny, bezpłatny serwis kilkunastu programów oferuje np. OpenSky SatTV z satelity Eutelsat W3A na poz. 7st, wschód.
Kombinacji jest całkiem sporo. Można je łączyć za pomocą kilku anten, zezów lub siłownika.
Najwięcej polskich programów odbierzesz z satelitów Astra i HotBird, jednak musisz się zaopatrzyć w dwie anteny, bo z zezem na 3 satelity (Sesat) będzie ciężko (nigdy nie próbowałem). Np. jedna antena do internetu + druga z zezem Astra/Hotbird podłączone do przełącznika Diseq. Jeżeli już posiadasz jakąś antenę satelitarną np. do Cyfry + lub Polsatu możesz ją także wykorzystać wymieniając jedynie konwertery na tzw Twin i podłączając do Twojego zestawu w komputerze obok internetu.
Ostatnio zmieniony 2009-03-02, 20:08 przez raptou, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Posiadam EDGE (z bardzo niską prędkościa) w Orange i chciałbym wiedzieć czy:
-Przy ewentualnym zestawie z satelitą będę mógł grać w gry typu Counter Strike przez sieć
-Przy ewentualnym zestawie z satelitą będę mógł grać w gry typu Counter Strike przez sieć
-
Do grania takie łącze satelitarne + komórka z kanałem zwrotnym się nie nadaje.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- JacekG
- Stały użytkownik forum
Czy ma Pan doświadczenia ze stacjonarnymi tunerami SAT z DVB-S2 i złączem sieciowym RJ45/ WiFi?
Które Pan poleca, lub były testowane?
BTS_CID2299 Merlin XU 870 WRT54G3G
-
Jeżeli mnie pytasz, to ja nie mam takich doświadczeń.JacekG pisze:Czy ma Pan doświadczenia ze stacjonarnymi tunerami SAT z DVB-S2 i złączem sieciowym RJ45/ WiFi?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Miałem kiedyś przez krótki czas okazje testować na eMule super śmigałoJacekG pisze:Czy ma Pan doświadczenia ze stacjonarnymi tunerami SAT z DVB-S2 i złączem sieciowym RJ45/ WiFi?
gc75e , es75 AKCJA PAJACYK , >> DZIECI NEOSTRADY<<