Prośba do użytkowników z Dolnego Śląska(Lubin,Wołów,Żmigród)

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
drajnsz
Początkujący użytkownik forum

Prośba do użytkowników z Dolnego Śląska(Lubin,Wołów,Żmigród)

Post autor: drajnsz »

Witam. Poszukuję jakiegoś użytkownika forum z okolic trójkąta miejscowości: Wołów - żmigród - Lubin na Dolnym Śląsku, który posiada modem Option lub Huawei (takie mam konektory) w sieci Orange lub Plus i zechciałby użyczyć mi go do testów. Dla wyjaśnienia, mówimy o sytuacji, że nie biorę modemu, tylko podjeżdzam autkiem po właściciela z modemem i odwożę go po godzinie bogatszego o dobrego bro... yyyy, znaczy się Kubusia.
Mam antenę ATK-20, zasięg Ery na maksa po podłączeniu do Huawei E630 sąsiada. Chciałbym jednak sprawdzić zasięg Orange i Plusa. Posiadam kartę Option GT Max 7,2 którą użyczył mi wujek, ale chyba jest coś nie tak z jej wejściem antenowym bo po prostu nie współpracuje z konektorkiem który posiadam do tego modelu. No, chyba że coś nie tak jest z samym konektorkiem, ale to już inna sprawa. Karty pre-paid posiadam. W sumie brałbym blueconnect, ale kusi mnie większy limit w Orange przy zamówieniu przez sklep internetowy (1,5 GB). Miejscowość w której internet będzie działał to Białawy Małe. Wokół nadajniki oferujące EDGE, najbliższy UMTS 15-16 km w linii prostej (miejscowość Żmigród) ale ten odpada ze względu na antenę ATK-20, która wzmacnia tylko pasmo w okolicach 900MHz. Troszkę się rozpisałem, ale chciałem dobrze nakreślić sytuację. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ