GRY przez Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
GRY przez Orange
mam pytanie a gierki beda na tym orange chodzić czy nie???
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: GRY przez Orange
A niby dlaczego mają nie chodzić?Jarksu pisze:a gierki beda na tym orange chodzić czy nie?
Nie pomagam na PW!
-
no nie wiem myslałem o takiej grze jak medal of honor te nowe czy jakies inne. Nie bedzie net za wolny na to??
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Strzelanki bez problemu będą chodzić j,ak OFP ma ping ok 100 a nawet mniej 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
W grach on-line ważniejszy jest ping , czyli im niższy tym lepiej.
Nie wiem jakie są wymagania przy " medal of honor " , ale ja na przykład w Rfactor daje rady.
Nie wiem jakie są wymagania przy " medal of honor " , ale ja na przykład w Rfactor daje rady.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A to zależy jakie. Są takie, dla których 30ms to już za dużo.tomok7 pisze:Strzelanki bez problemu będą chodzić
-
- Użytkownik forum
W cs 1.6 śmigam bez problemu... ale tylko na niektórych serwach(ping 70-100) i najlepiej się gra w nocy. Mniejszy ruch w sieci i ta atmosfera:P
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
CS do najdynamiczniejszych nie należy 

-
Dlatego ze czesc gier online wymaga otwarcia/przekierowania portow, a ja jakos nie widze aby to dzialalo (operator chyba blokuje wszystko poza portem 80 - albo nie umiem ustawic tego na Axesstelu)wojteks pisze:A niby dlaczego mają nie chodzić?

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-03-22, 21:11 ]
Wycięcie cytatu wielopoziomowego. Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-03-22, 21:10 przez geezer, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukibar
Ja gram w NFS Most Wanted i Left 4 Dead-w inne gry na razie nie próbowałem 

- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A jakie macie pingi na serverach gier chodzi mi o takie gry jak call of duty czy battlefield 2. 

Tego to nie wiem bo nie sprawdzałem-w COD World Of War grałem tylko przez chwilę-nic się nie cięło , tylko wybrałem grę wszyscy na wszystkich,i mnie załatwiali póki połapałem się o co chodzi
Potem coś się popsuło nie mogłem się zalogować-przeinstalowałem grę i teraz przy każdym serwerze pisze aby pobrać patch-to samo jest w COD4 mam wersję 1.0 i jak klikam na odświeżanie serwerów to nic nie znajduje
Jak wspomniałem wyżej , na razie gram w NFS MW i Left 4 Dead,próbowałem też z Conflikt Denied Ops-ale w to nikt chyba nie gra bo po zalogowaniu ciągle pisze czekanie na dołączenie innych graczy.Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony 2009-04-18, 15:15 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oficer
Co do Cod5 (taka mała podpowiedz) pobierz sobie patcha do najnowszej wersji o ile się nie mylę jest to 1.1
.

-
- Stały użytkownik forum
Ile MB jest zjadane np. przez godzinne granie w jakąś gierke (np. CoD4, CoD2)?
Na EDGE to raczej Ci nie pójdzie-chociaż zdarzało mi się grać w Left 4 Dead wcześnie rano i na Edgu-a ile MB? dzisia to sprawdzę 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chodzi o CoD2, to podobnie jak CS - około 20MB w downlinku i 10MB w uplinku podczas gry na serwie 16-slotowym. w CoD4 jest zapewne podobnie.luckd pisze:Ile MB jest zjadane np. przez godzinne granie w jakąś gierke (np. CoD4, CoD2)?
- Oficer
To nawet przy limicie 3gb idzie nawet pograć komfortowo w FPP gry, ciekawi mnie jak w MMORPG
.

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Myślę że i po jego przekroczeniu można byłoby grać w większość gier - 64kb/s spokojnie do tego wystarczy.Oficer pisze:To nawet przy limicie 3gb idzie nawet pograć komfortowo w FPP gry
A więc tak zacząłem grać w Left 4 dead o godz.18 w NetMeter miałem DL 1.332GB UP 481.32MB o godz.19 DL1.374GB UP 577.09MB
Tylko jak to teraz się liczy?? 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Odejmuje sięonimusza666 pisze:Tylko jak to teraz się liczy??

Przez godzinę zjadłeś 42MB down i ok. 96MB up.
- Oficer
Jak na godzinę to strasznie dużo
przy takim limicie 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Rzeczywiście dużo, bo inne FPS-y generują o połowę mniejszy DL... Dziwi mnie tylko ten wysoki UL, mało która gra generuje większy ruch od klienta niż do klienta.Oficer pisze:Jak na godzinę to strasznie dużo
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oficer, ikona
to jest skrót od Frequently Asked Questions czyli Najczęściej zadawane pytania.
[ Dodano: 2009-04-18, 23:54 ]

![:]](./images/smilies/splash.gif)
[ Dodano: 2009-04-18, 23:54 ]
Widocznie za dużo się kolega rusza w grze i często informacje o pozycji musi wysyłać.Blido pisze:mało która gra generuje większy ruch od klienta niż do klienta.

- Blido
- Guru bezprzewodowy
I chyba musi być sam na serwerze, bo przecież informacje o pozycji innych graczy zajmowałyby znacznie więcejja.michal pisze:Widocznie za dużo się kolega rusza w grze i często informacje o pozycji musi wysyłać.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Blido, walnij sobie super grafę na Boeinga 747 w MFS, wejdź na VatSim i leć do Londynu. 

W tej grze miałem włączony Xfire(komunikator)a także w trakcie gry czatuje się z tymi co się gra-pisząc , lub mówiąc jak ma się mikrofon,ale na serwerach ciężko spotkać rodaków, bo przeważnie grają w grupach i bez zaproszenia nie wejdziesz
Poza tym być może w trakcie gry coś jest pobierane czy też wysyłane z komputera,jak np.aktualizacje?Kto to wie.Gra się szybko,lecz czasami trzeba sporo poczekać na wolny serwer lub dołączenie 3 ocalałych
oczywiście można grać z bootami-ale fajniej gra się z ludżmi-gra jest warta polecenia w dużej mierze właśnie polega na współpracy-trzeba sobie pomagać i wzajemnie się osłaniać
Fajnie gra się z Rosjanami,Niemcami,Norwegami,Francuzami,spotkałem też paru rodaków ale raczej mało inteligentnych - widocznie znudzonych tą grą.
W Call of Duty4-też można sobie pograć
u mnie blokowala zapora outpost pro - na czas grania ją wyłączam,a załączam systemową zaporę
chyba ta gra mniej pobiera danych. 

W Call of Duty4-też można sobie pograć

- Oficer
Takie pytanie....czy wraz z wykorzystaniem limitu opadnie transfer wraz z nim ping wzrośnie maksymalnie? 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Transfer nie ma żadnego związku z pingiemOficer pisze:Takie pytanie....czy wraz z wykorzystaniem limitu opadnie transfer wraz z nim ping wzrośnie maksymalnie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
onimusza666, ja zauważyłem, że w sieci "nasi" to dzieciaki straszne i do tego jak nie pokombinują to nie potrafią grać. Zawsze coś w skryptach etc. Kiedyś się fajniej grało. Teraz to kiszka straszna.onimusza666 pisze:spotkałem też paru rodaków ale raczej mało inteligentnych - widocznie znudzonych tą grą.

Mówię ogólnie. Zainstalowałem ostatnio Soldata (kiedyś się grało nawet na EDGE na tym z kumplami).