Zastanawiam się nad OFP
MOJA LOKALICACJA

Czy będzie działać ?
Moderator: Moderatorzy
Na pewno nie, wnioskując po wciąż wydawanych pozwoleniach UKE. Ja sam czekam na odpalenie BTS-a w mojej miejscowości, na którą Centek ma pozwolenie. Obecnie najbliższy BTS jest 20 km ode mnie więc się wolę wstrzymać z OFP.pimosz pisze:Czy takie pokrycie już zostanie ?
Tak, do końca roku mają ponoć objąć 90% kraju.pimosz pisze:A czy Orange zwiększą zasięg CMDA ?
Sygnał nie jest tragiczny, niska prędkość to raczej wina obciążenia sieci, a na to nic nie poradzisz. Mógłbyś jeszcze kupić antenę kierunkową i skierować ją na inny BTS, choć to może nie pomóc, bo BTS-y CDMA450 w Orange nie są tak gęsto usiane jak GSM czy nawet UMTS.kubiak007 pisze:EVDO 85/89 EVDO (div.) 100/104
Co to za bzdura? Państwo z infolinii pewnie po raz kolejny nie odróżnili Orange Freedom Pro od Orange FreedomOficer pisze:powiedziano mi ze do chwili obecnej w mojej miejscowości jest tylko do 512 kb/s![]()
![]()
CDMA
Niedoinformowanie pracowników call center to niestety norma u wszystkich operatorów.Oficer pisze:dlaczego nie powiedział mi się zdaje ze sam nie wie...
Oficer pisze:Ale powiedział ze z czasem będzie lepszy
Może w celach informacyjnych dla naszych forumowiczy podaj jakie to będą nośneBlido pisze:Całe przedsięwzięcie jeszcze ratuje to że docelowo na CDMA w OFP mają być przeznaczone trzy nośne, a teraz działa jedna.
Częstotliwości nośne oczywiścieBliSki pisze:Może w celach informacyjnych dla naszych forumowiczy podaj jakie to będą nośne
OK, myślałem, że masz może jakieś dokładne daneBlido pisze:Jakie to dokładnie zakresy częstotliwości, nie mam pojęcia
A skąd mam to wiedzieć?Oficer pisze:Blido, to czyli mam rozumieć ze powinno wszystko dobrze działać
Numerów kanałów nie znam.BliSki pisze:jakie to będą nośne
Ja też się zastanawiałem - ciekawe co zrobią z częstotliwościami po TV analogowej, kiedy już zostanie wyłączonaPatryk_ pisze:Tak lekko OT - marzy mi się CDMA na czestotliwościach po analogowej TV