Mam pytanko odnosnie łączy na lini TP.SA - jaka firma zaoferuje mi łącze z uploadem minimum 1 mbps i stałym ip Neostrada ma nędzny upload, ale podobno są firmy które udostępniają łącza na lini TP - moze ktos cos doradzic? Chcialbym postawic serwer i stad takie minimalne wymagania do uploadu. Łącza Frame Relay odpadaja z przyczyn finansowych
PS.
Znalazłem na razie Netia dla Firm - Download 16mbps i upload 1mbps, ale wolałbym np. download 2 i upload 2mbps
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez temp333, łącznie zmieniany 1 raz.
temp333, z ADSL jest taki problem, że ciężko tam z uploadem wysokim z powodów technicznych.
Najwyżej upload 512. www.netka.pl ma 6Mb/s / 512kb/s i za dopłatą 6.10zł miesięcznie brutto stałe IP.
Nie znam sieci w której ADSL ma 1Mb/s uploadu w Polsce.
Zadzwoniłem do nich i na łączu TP można brać. Na linii musi być aktywna usługa telefoniczna. Uploadu niestety nie da się podnieść bo to dyktuje TP.
Pozostaje Internet DSL TP,lub jego klony BSA (ktorych jest niewiele - np.GTS).
Jeśli masz kilkaset metrow (po kablach,i to dobrych kablach) do centrali,to powinno dzialać z uploadem 1536.
[ Dodano: 2009-04-22, 18:08 ]
temp333 pisze:Chcialbym postawic serwer
Najtaniej i najlepiej będzie wykupic coś dedykowanego w jakimś datacenter.
Faktycznie DSL nie wydaje sie taki zly, zwlaszcza ze moge dokupic wiekszy upload do nizszej opcji. Dedykowany mi sie nie widzi, bo wolalbym miec serwer pod reka, a dodatkowo i tak musialbym placic extra za lacze kablowe, bo ile wiem to Play blokuje SSH. Dzieki za podpowiedzi
http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku