Router TP LINK WR340G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router TP LINK WR340G
Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych.
Moje pytanie odnosnie konfiguracji TP LINK WR340G, mianowicie czy znalazla by sie uprzejma osoba która opisala by krok po kroku (dla laika w tych akurat sprawach) konfiguracje w/w Routera?! Internet z Tele 2, modem TELE 2 SPEED TOUCH. Konfiguracje chcialbym zrobic na dwa komputery czyli na kabel sieciowy komputer stacjonarny, a bezprzewodowo na laptopa. Opisze krotko co zrobilem do tej pory.
Według instrukcji podlaczylem Modem i Router, diody swieca prawidlowo (sprawdzone wedlug instrukcji), na strone http://192.168.1.1. moge wejsc bez problemu w konfiguracje Routera... Co dalej niestety nie wiem, jak skonfigurowac itp. Zaznacze ze w polaczeniu sieciowym (komputer stacjonarny) w wlasciwosciach zaznaczone jest (TCP/IP) "uzyskaj adres IP automatycznie" i ze pakiety sa wysylane jako tako ale nie odbiera sobie raczej tak jak powinien... Co do laptopa to w sieciach bezprzewodowych wykryl mi siec LINKSYS polaczył sie ale przy ikonie monitorka w trayu byl zólty znak z wykrzyknikiem (ograniczenie łącznosci)...
Dzieki za zrozumienie i zainteresowanie...
P.S. Jesli juz byl ten problem to prosilbym ewentulanie o linki bo jakos nie moge sie odnalezc na tym forum... THX
Moje pytanie odnosnie konfiguracji TP LINK WR340G, mianowicie czy znalazla by sie uprzejma osoba która opisala by krok po kroku (dla laika w tych akurat sprawach) konfiguracje w/w Routera?! Internet z Tele 2, modem TELE 2 SPEED TOUCH. Konfiguracje chcialbym zrobic na dwa komputery czyli na kabel sieciowy komputer stacjonarny, a bezprzewodowo na laptopa. Opisze krotko co zrobilem do tej pory.
Według instrukcji podlaczylem Modem i Router, diody swieca prawidlowo (sprawdzone wedlug instrukcji), na strone http://192.168.1.1. moge wejsc bez problemu w konfiguracje Routera... Co dalej niestety nie wiem, jak skonfigurowac itp. Zaznacze ze w polaczeniu sieciowym (komputer stacjonarny) w wlasciwosciach zaznaczone jest (TCP/IP) "uzyskaj adres IP automatycznie" i ze pakiety sa wysylane jako tako ale nie odbiera sobie raczej tak jak powinien... Co do laptopa to w sieciach bezprzewodowych wykryl mi siec LINKSYS polaczył sie ale przy ikonie monitorka w trayu byl zólty znak z wykrzyknikiem (ograniczenie łącznosci)...
Dzieki za zrozumienie i zainteresowanie...
P.S. Jesli juz byl ten problem to prosilbym ewentulanie o linki bo jakos nie moge sie odnalezc na tym forum... THX
Życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon...
-
Re: Router TP LINK WR340G
Temat do usuniecia - brak jakiejkolwiek pomocy...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Bradley, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Bradley na tym forum nie usuwamy tematów.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Bradley, jakoś twój temat umknął w gąszczu.
Modem, o którym mówisz, ma gniazdo RJ45? Bo bez takiego nie da się iść dalej.
Jeśli chodzi o samą konfigurację to spróbuj popatrzeć na linki w moim podpisie.
Modem, o którym mówisz, ma gniazdo RJ45? Bo bez takiego nie da się iść dalej.
No to nie twoja jeśli masz TP-LinkaBradley pisze:Co do laptopa to w sieciach bezprzewodowych wykryl mi siec LINKSYS

Jeśli chodzi o samą konfigurację to spróbuj popatrzeć na linki w moim podpisie.
-
Dzieki ze napisaleś Jo_gurt...
(Tego do konca nie wiedzialem ze nie usuwa sie postow, sory Sundance_kid)
Tak modem ma gniazdo RJ45. a co do laptopa masz racje to nie moja siec, ale pozniej sprawdzilem jeszcze raz i byla siec bezprzewodowa "TPLINK". OK poczytam linki ktore masz pod podpisem i napisze ewentualnie... THX
(Tego do konca nie wiedzialem ze nie usuwa sie postow, sory Sundance_kid)
Tak modem ma gniazdo RJ45. a co do laptopa masz racje to nie moja siec, ale pozniej sprawdzilem jeszcze raz i byla siec bezprzewodowa "TPLINK". OK poczytam linki ktore masz pod podpisem i napisze ewentualnie... THX
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zatem czekamy na ewentualne pytania.Bradley pisze:OK poczytam linki ktore masz pod podpisem i napisze ewentualnie...

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Dzieki ZIOMY za pomoc, wasze linki pod podpisami pomogly, aczkolwiek robilem jeden wsumie podstawowy blad, ze w Routerze przy opcji wybierania PPPoE poprostu nie wpisywalem loginu i hasla, a wasze linki pomogly bo opisane wszystko elegancko, dzieki piekne jeszcze raz...
P.S.
Jedno jeszcze pytanie odnosnie IP, ale to juz tak na marginesie. Czy moge sobie sam wpisac IP przy dynamicznym IP w modemie czy zawsze musi byc opcja automatycznego pobierania w opcjach TCP/IP??
Dzieki jeszcze raz SZACUN...
P.S.
Jedno jeszcze pytanie odnosnie IP, ale to juz tak na marginesie. Czy moge sobie sam wpisac IP przy dynamicznym IP w modemie czy zawsze musi byc opcja automatycznego pobierania w opcjach TCP/IP??
Dzieki jeszcze raz SZACUN...
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tzn zależy to od operatora, ale w tym przypadku musi być automat.Bradley pisze:Czy moge sobie sam wpisac IP przy dynamicznym IP w modemie czy zawsze musi byc opcja automatycznego pobierania w opcjach TCP/IP??
-
Dzieki Jo_gurt za wszelkie informacje no i przede wszystkim te linki