router, problem z haslem itd.
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
router, problem z haslem itd.
Mam jakiś stary router (access point?) nie mam do niego zadnych dokumentow, udalo mi sie go zidentyfikowac i wedlug obudowy to jest to PLANEX GW AP 11SP, znalazlem tez w necie niby oryginalne haslo i nazwe uzytkownika, wiec podpinam ten router, udalo mi sie ustalic IP tj 192.168.1.1 no wyskakuje mi tu teraz pole do zalogowania i tu sie pojawia problem, wpisuje to niby oryginalne i nic, probowalem tez kilkanascie innych i tez nic, wczesniej oczywiscie zrobilem reset. Do tej pory nie znalazlem odpowiedzi jak mozna by sie do niego dostac, dostalem pewne sugestie iz moze to byc podrobka i ciezko o jego identyfikacje, jedyne co mi teraz przychodzi na mysl to zmiana firmware, czy ktos moze mi w tym pomoc, ewentualnie jak mozna by sie jeszcze do niego dostac??
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: router, problem z haslem itd.
Rozkręcićmaniek070 pisze:ewentualnie jak mozna by sie jeszcze do niego dostac??

A tak na poważnie czy dość długo przytrzymałeś RESET aby zaskoczył? Niekiedy potrzeba podczas włączania przytrzymać RESET 15 sekund.
-
- Stały użytkownik forum
rozkręcałem
inaczej bym sie nie zorientowal co to za model (brak jakichkolwiek napisow), a co do resetu to raczej tak, juz go wykonywalem kilkadziesiat razy na rozne sposoby...

Ostatnio zmieniony 2009-04-29, 21:30 przez maniek070, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tylko żeby to zrobić trzeba by się zalogować. Albo serial/JTAG, ale to tylko jeśli masz doświadczenie z elektroniką lub programowaniem układów.maniek070 pisze:jedyne co mi teraz przychodzi na mysl to zmiana firmware
Instrukcję dorwałeś do niego?
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
A jakie hasła i nazwy użytkownika wpisywałeś?
Próbowałeś wpisać nazwę użytkownika planex?
Próbowałeś wpisać nazwę użytkownika planex?
Elektroniczna rewolucja
-
- Stały użytkownik forum
Zrobilem jeszcze raz troche inna metoda reset, i teraz to juz w ogole nie odpowiada, nie wiem pod jakim adresem mozna sie do niego dostac, defaultowy nie odpowiada.
Co do instrukcji to tak jak już pisałem, żadnych dokumentow raczej juz nie znajde, jedynie co znalazlem to w necie MANUAL
Co do instrukcji to tak jak już pisałem, żadnych dokumentow raczej juz nie znajde, jedynie co znalazlem to w necie MANUAL