Pytanie dotyczące D-Linka DI-524

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
divo
Początkujący użytkownik forum

Pytanie dotyczące D-Linka DI-524

Post autor: divo »

Witam.
Mam Speedtoucha od Neo podpietego do AP D-Linka DWL-900AP+ dzięki czemu mam w budynku bezprzewodowy internet.

Potrzebuje podpiąć do sieci dwa komputery z innego lokalu stojące obok siebie, ale pomiędzy komputerami ze wzgledu na szybkosc chce mieć połączenie kablowe. Czy D-Link DI-524 z wbudowanym 4-portowym switchem będę mógł skonfigurowac w ten sposób aby te dwa komputery widziały się po kablu i aby kazdy z nich miał bezprzewodowy dostep do Neo?

Z gory dziekuje za pomoc!

//Sorki za złą kategorie. Prosze o przeniesienie
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Pytanie dotyczące D-Linka DI-524

Post autor: wojteks »

divo pisze:Czy D-Link DI-524 z wbudowanym 4-portowym switchem będę mógł skonfigurowac w ten sposób aby te dwa komputery widziały się po kablu i aby kazdy z nich miał bezprzewodowy dostep do Neo?
Nie, nie da się tego zrbić d-linkiem.

Musisz użyć np. Ovislink WL-5460/5470 albo Tp-Link WR543G albo BlackBox lub inny podobny sprzęt który może pracować jako AP Client/router albo WISP
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

divo, DI-524 się do tego nie nadaje. Potrzebujesz AP+switch lub router z trybem WISP/Client Router.
Rozejrzyj się za Ovislink WL-5470 (5460 też może być, ale ma dokładnie 2 gniazda LAN, więc odpada dalsza rozbudowa).
divo
Początkujący użytkownik forum

Post autor: divo »

Super, dzieki Panowie
ODPOWIEDZ