Jest umts blue connect w Bydzi!!!

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mardok
Początkujący użytkownik forum

Jest umts blue connect w Bydzi!!!

Post autor: mardok »

Włączyłem ostatnio laptopa z kartą globtrotter fusion plus i ze zdziwieniem zobaczyłem migającą niebieską diodę! Zasięg w programie GTMM był tylko na ostatnią kreskę (22%), ale nie przeszkadzało to osiągać prędkości 360 kbit/s! Po pobieżnym sprawdzeniu następnego dnia samochodem, okazało się, że zasięg utrzymuje się wzdłuż ul. Fordońskiej (do skrzyźowania z Fabryczną, ale pewnie i dalej, bo nie sprawdziłem, Jagiellońskiej do Ronda Jagiellonów, Toruńskiej aż do Otorowa (sic!), Wyszyńskiego na północ tylko do skrzyżowania z Powstańców Wlkp. Zanikający wzdłuż Karłowicza. Najsilniejszy jest na skrzyżowaniu Fordońskiej z Bałtycką (100% - tam jest jakiś BTS bardzo nisko położony na budynku, chyba 2, albo 3-piętrowym).
U operatora (600600600) nic o tym nie wiedzą - to pewnie jakaś transmisja testowa, więc może zniknąć. W każdym razie do końca roku ma umts w Bydzi być, a tymczasem jest chociaż ten testowy, o czym śpiesznie donoszę.
agnyra

Re: Jest umts blue connect w Bydzi!!!

Post autor: agnyra »

Era w ostatnim czasie odpaliła oficjalnie UMTS w kilku miastach polecam zajżeć

http://www.blueconnect.pl/blueconnect.p ... ion=-sdov-

akurat Bydgoszczy tam nie ma ale jest kilka innych lokalizacji. Np w Krakowie sygnał UMTS ery był dostępny już prawie rok temu a dopiero teraz odpalili oficjalnie. Podobnie jest z Plusem - działa on w wielu miejscach o których nie ma słowa w mapie zasięgu 3G np Kielce Gorzów Wlk, Opole i kilka innych miejsc. Pozdr.
krzysztof.wojcik
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: krzysztof.wojcik »

agnyra pisze: Podobnie jest z Plusem - działa on w wielu miejscach o których nie ma słowa w mapie zasięgu 3G np Kielce Gorzów Wlk, Opole i kilka innych miejsc. Pozdr.
Czy w wymienionych miejscowościach "łopatologicznie" stwierdziłeś zasięg 3G Plusa? A te "kilka innych miejsc." możesz wymienić?
agnyra

Post autor: agnyra »

Kielce i Opole - tak jak najbardziej łopatologicznie za pomocą Motoroli A835 i N6630. Gorzów Wlk. nie, opieram sie na relacji zbnajomego. Co do reszty miejsc - zreknij sobie na bodajże czerwcowy numer "Mobile" tam była mapka która dość mnie zdziwiła, Kielce, Białystok, Olsztyn, Gorzów Wlk, Opole i inne miejsca w których teoretyxcznie 3G nie ma. No ale skoro Kielce i Opole się potwierdziły to nie sądzę żeby reszta była nieprawdą.
ODPOWIEDZ