Witam mam koszmarny problem.Przebywam obecnie w UK gdzie sobie inetuje przez orange i poki korzystalem z mojego leciwego SE T610 wszystko dzialalo jak trzeba ,wiec pomyslalem czas na zmiane aparata...Zakupilem Nokie 6111 z T Mobile,sciagnalem simlocka...W orange ladnie zadzialala,mila pani z obslugi wyslala mi sms z ustawieniami GPRS i zadzialalo..O dziwo W 6111 ,ktora posiada wedlug mojej wiedzy EDGE transfery mniejsze niz w SE T610...ale to nie koniec...dzialalo tak sobie tydzien ,az ktoregos dnia ( nic nie mieszalem w ustawieniach) na kompie wywala mi komunikat BLAD 734 ( cos z protokołami PPP ) a na komorce- Subscribe data pocket first...No wiec ja za telefon i sle joby na biedna pania z obslugi klienta w Orangutanie,a ona mi na to ze wszystko jest ok ,no wiec zakladam sim do SE i hmmm dziala....Dodam tylko ze wap w komorce chodzi bez zarzutu,nie pozwala mi tylko na przegladanie www w laptoku...co robic??? tego T610 juz sprzedalem koledze i glupio mi co chwila pozyczac a inet to moja jedyna lacznosc ze swiatem
Uzywam do łączenia BT z BlueSoleil
AAAA i jeszcze jedno ..telefon z BT wspolpracuje,moge wysylac i odbierac pliki..
Sorki za wielkiego posta ale chcialem wszystko opisac ..
Pozdrawiam z Wielkiej Brytfanny