Witam, mam obecnie blueconnect od nadajnika mam około 5 km (w Chobieni) i z początku (styczeń 2008), z początku internet działał przyzwoicie mimo, że nadajnik jest zasłonięty lekką górką i lasem, pliki się ściągały przy prędkości 25 KB/s. Ale czas upływał i chętnych na internet się powiększało, nie jestem w stanie policzyć ale w mojej wiosce z blueconnect korzysta około 10. Dzisiaj odblokowali mi transfer i jest po prostu tragicznie.
Moje pierwsze pytanie to czy ten problem istnieje dlatego bo za dużo ludzi ma już blueconnect?
Drugie pytanie to czy mogę tą prędkość poprawić dzięki antenie?
Mam jeszcze jeden nadajnik w Orsku ok 6-7km czy lepiej było by ustawić antenę kierunkową w tamtą stronę?
Myślę o zmianie na iplusa, tylko nadajniki znajdują się dokładnie w tych samych miejscach, a zasięg mam trochę słabszy, czy przy zamontowanej antenie mogę liczyć na prędkość pobierania 25 KB/s.
Mieszkam w Radoszycach pow. Lubin.
Iplus
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Iplus
Przeciążenie BTSa. Pomóc może wycelowanie anteny w inny nadajnik i posiadanie nadziei, że ten będzie mnie obciążony. W nocy jest ok?Moje pierwsze pytanie to czy ten problem istnieje dlatego bo za dużo ludzi ma już blueconnect?