Witam,
Niedawno stałem sie posiadaczem Asusa WL-500GP v2. Posiadam modem Huawei E169 i abo w Playu. Po zakupie zaraz wgrałem ten czeski firmaware który ma możliowsc obsługi modemów usb. Podłaczyłem modem i oczywiscie wproawdziłem dane i działa bez problemu, Problem mam z drukarkami. POsiadam je dwie PSC 1510 i LaserJet 1020 oraz dysk 3,5 500GB. Oczywiscie podłaczyłem to wszytsko pod ten drugi port usb w routerze za pomoca aktywnego huba usb i tutaj zaczynaja sie schody. Router poprawnie wykrywa drukarki- patrzac na logi wszystkie urzadzenia wykryl pomyślnie. Lecz problem jest tego typu ze jakiekolwiek ustawienie portu w komputerze czy RAW czy LPR nie daje rzadnego efektu w postaci drukowanych kartek. Problem jest o tyle istotny że wczesniej wziełem do testów router i podłaczyłem drukarke deskjet5150 i działało, potem utworzyłem dodatkowy port 9101 i drukarka laserjet 1020 działała ale deskjet juz przestał. Jak wysyłałem dokumenty do druku do lasera to właczał sie deskjet i drukował setki kartke z buzkami co nie było moim celem. Czy ktos może spotakał sie z takim problemm i rozwiazaniem. Czy po porstu nie mozna podłaczac do tego routera huba usb z masa innych urzadzeń. A moze ktoś posiada jakis turtorial jak to wszytsko ustawić oczywiscie na tym czeskim firmwarze bo juz spotkałem jeden z turtoriali ale dotyczyl czego innego. Testowałem rózne ustawienia portów i nic testowałem nawet poszcxzególne podłacxzenie drukarki do portu usb tez nic. restartowałem ustawienia do ustawień fabrycznych równiez nic. wgrywałem od poczatku firmware równiez nic. Prosze o pomoc w tej kwesti.
Asus WL-500GP V2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Asus WL-500GP V2
To oprogramowanie nie daje rady przy więcej niż trzech (łacznie z hubem ! czyli de facto dwóch) urządzeniach USB - błąd sterownika w jądrze.
Poprawiłem niegdyś ten błąd.
http://yaboll666.rootnode.net/WL500gp-1 ... ev_fix.zip
Poprawiłem niegdyś ten błąd.
http://yaboll666.rootnode.net/WL500gp-1 ... ev_fix.zip
-
- Początkujący użytkownik forum
nic to nie pomogło
probowałem rózne ustawienie drukarek LPR RAW i nic z tego nie wyszło. jakies pomysły? mam drukarke obecnie podłaczona PSC 1500 i Laserjet 1020-obydwie HP. na tym starym firmawre udało sie mi tylko raz na psc 1500 wydrukować ale tylko spod visty bo spod xp nie chciało chodzić i nawe na oryginalnym firmware od asusa też nie chodza obydwie drukarki . Co tutaj może być nie tak?

-
- Guru bezprzewodowy
Działałyby dwie drukarki naraz?
Bez modemu i bez huba.
Widzę, że HP 1020 działa, F2180 też powinna działać.
Bez modemu i bez huba.
Widzę, że HP 1020 działa, F2180 też powinna działać.