P2P w radiowce
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
P2P w radiowce
Czesc! Witam wszystkich na forum!
No wiec, mam radiowke 512 kbit, ogolnie nie narzekam, choc czasami mnie rozlacza. Transfer z http wporzadku,gorzej z p2p. Probowalem wszystkiego : emule, dc, torrenty jedynie bearshare dziala, szkoda ze jest tam malo plikow...
port do p2p mam przekierowany, na emule ma high id.
Co zrobic, zeby torrent albo emule działało:?:
pozdr
No wiec, mam radiowke 512 kbit, ogolnie nie narzekam, choc czasami mnie rozlacza. Transfer z http wporzadku,gorzej z p2p. Probowalem wszystkiego : emule, dc, torrenty jedynie bearshare dziala, szkoda ze jest tam malo plikow...
port do p2p mam przekierowany, na emule ma high id.
Co zrobic, zeby torrent albo emule działało:?:
pozdr
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: P2P w radiowce
Prawdopodobnie masz zablokowane porty na w/w programy p2p. Pogadaj z adminem zeby Ci odblokował albo sam sobie zmien na inny.
-
- Użytkownik forum
Mam radiówkę 256kbps DL / 128kbps UL i wewnętrzne IP i tez mam problem z p2p (BearShare chodzi dobrze jak ma źródła).
- MaxFM
bo tak ma własnie bycVoytec pisze:BearShare chodzi dobrze jak ma źródła
-
- Użytkownik forum
To co mam zrobic, zeby WSZYSTKO było OK??? Za zewnętrzne IP trzeba dopłacić więc odpada. Mam za to mozliwość przekierowania portów (gadałem z adminem). Tylko co ja mam mu powiedzieć? Chciałbym zeby wszystkie programy do p2p sciagaly ile wlezie (no i wszystko inne zeby dzialalo) tylko nie wiem które czego potrzebują. Doradźcie coś. Na razie mam BearShare, BitCometa, eMule i DC++ (ale w nim sie połapać nie mogę). A no i napiszcie jakie progsy najlepiej wybrać (jakiś dobry zestaw). Miejcie na uwadze, że internet mam od 1,5 tygodnia, więc... jeszcze się nie rozkręciłem. Prosze o dobre rady na ten temat (na inne tematy też nie pogardzę)
Na wszelki wypadek podam GG: 3710489

-
- Stały użytkownik forum
Voytec pisze:To co mam zrobic, zeby WSZYSTKO było OK??? Za zewnętrzne IP trzeba dopłacić więc odpada. Mam za to mozliwość przekierowania portów (gadałem z adminem). Tylko co ja mam mu powiedzieć? Chciałbym zeby wszystkie programy do p2p sciagaly ile wlezie (no i wszystko inne zeby dzialalo) tylko nie wiem które czego potrzebują. Doradźcie coś. Na razie mam BearShare, BitCometa, eMule i DC++ (ale w nim sie połapać nie mogę). A no i napiszcie jakie progsy najlepiej wybrać (jakiś dobry zestaw). Miejcie na uwadze, że internet mam od 1,5 tygodnia, więc... jeszcze się nie rozkręciłem. Prosze o dobre rady na ten temat (na inne tematy też nie pogardzę)Na wszelki wypadek podam GG: 3710489
moze podac ci namiary na mojego FTP to sobie bedziesz sciagal ile wlezie

poczytaj na necie o p2p jakim programem sciagac i skad sciagac bo to jest bardzo wazne itp itd gotowej instrukcji nie ma posiedzisz troche to sie nauczysz i dojdziesz do tego co najlepiej dziala na twoim laczu
- MaxFM
No to na co czekasz, powiedz mu niech Ci przekieruje. Na pewno nie da Ci zeby sciagały ile wlezie, co najwyzej z ta predkoscia, ktora wykupiłes. A z drugiej strony blok portow to troche głupie bo skoro ktos płaci za dana predkosc to moze sobie robic z nia co zechce, a ze zapcha sobie to przez p2p to juz jego sprawa.Voytec pisze:Mam za to mozliwość przekierowania portów (gadałem z adminem)
Ty uwazaj z tym FTP'em zeby Cie ktos nie podkablował bo bedziesz miał potem problemy (tylko ostrzegamcdx pisze:moze podac ci namiary na mojego FTP to sobie bedziesz sciagal ile wlezie

-
- Stały użytkownik forum
hehe sie usmialem no chyba nie trzeba tlumaczyc co oznacza taki usmieszekMaxFM pisze: Ty uwazaj z tym FTP'em zeby Cie ktos nie podkablował bo bedziesz miał potem problemy (tylko ostrzegam)

-
- Użytkownik forum
No i admin powiedzial, ze go nie obchodzi co se zrobie z netem, moge go nawet na 10 kompow dac, a jego to nie obchodzi, moja sprawa. Daje mi 256 i se moge ciagnac. A z portami powiedzial ze nie ma problemu. Tylko nie wiem co mu powiedziec, przeciez rozne programy potrzebuja przekierowanych portow
-
ja mam wlasnie ten problem jak zmienic i odblokowac samemu porty?MaxFM pisze:Prawdopodobnie masz zablokowane porty na w/w programy p2p. Pogadaj z adminem zeby Ci odblokował albo sam sobie zmien na inny.
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
najprościej zrób tak:zegarek2006 pisze: ja mam wlasnie ten problem jak zmienic i odblokowac samemu porty?
kup na rynku granat, idź do admina, przykuj się u niego do kaloryfera i zagroź że jak ci nie odblokuje portów to sie zdetonujesz...
trudniejsza wersja to:
zadzwoń do admina, powiedz o jakie porty ci chodzi, zapytaj się czy jest możliwość ich odblokowania i najwyzej bedzie cie to kosztować browarka

powodzenia
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
jak nie chodzi to znaczy ze ma to jakis powod...a powod jest taki ze jak wlaczy w sieci p2p to ta siec bedzie tylko potrzebna do tego zeby sobie na antenach pranie powiesic.
takze...za male maja lacze...zla konfiguracje serwera...jednym slowem nie ma na co liczyc. JEsli admin robi jakies motywy po znajomosci to tez niedobrze...bo wlasnie moze dlatego nie masz dobrego transferu bo znajomy admina nie ma ograniczen nie?
takze...za male maja lacze...zla konfiguracje serwera...jednym slowem nie ma na co liczyc. JEsli admin robi jakies motywy po znajomosci to tez niedobrze...bo wlasnie moze dlatego nie masz dobrego transferu bo znajomy admina nie ma ograniczen nie?
-
No dobra a ja mam taki problem p2p działa mi przez parę godzin co 3-4 dni a jak dzwonie do admina to twierdzi ze musi mi działać codziennie od 21 do 16 bo w godzinach 16-21 blokują. Nie chce mi przekierować portów a za zewnętrzne ip musiałbym mu dopłacać chyba 15 zeta i czy gdybym miał zewnętrzne ip to by mi wszystko elegancko działało? bo jak nie no to będę musiał się rozejrzeć za innym łączem 

- MaxFM
to takze zalezy od admina ale jesli powiedzieł Ci ze bedzie działac to chyba bedzie, jesli nie to najlepiej podziekuj mu za nie-wspolprace i poszukaj czegos innego.gat pisze:i czy gdybym miał zewnętrzne ip to by mi wszystko elegancko działało?
-
No dobra dzięki ja w jego słowa nie wierzę i teraz mnie upewniłeś że muszę z tego zrezygnować
W takim razie szukam jakiejś alternatywy więc jak ktoś mógł by mi coś polecić tak do 100-120zł najlepiej bez limitów byłbym wdzięczny 

- MaxFM
a skad jestes? bo tak w ciemno to nie moge nic powiedziec.gat pisze:ak ktoś mógł by mi coś polecić tak do 100-120zł najlepiej bez limitów
-
a ja mam problem z netem jak ściągam nie max tylko np 50% łącza to ściaga z przerwami tz raz nie ścąga nc raz max...
co jest?
co jest?
-
Nasielsk 50 km na północ od Warszawy.
- MaxFM
UUoj to nic nie pomoge, ja podkarpaciegat pisze:Nasielsk 50 km na północ od Warszawy.

-
Dzięki za dobre chęci
a ja biorę się do poszukiwań nowego lepszego internetu 

-
hej to znowu ja
kurde dalej mam klopoty z p2p - slabo sciaga, powiedzcie co trzeba by p2p na radiu super chodzilo ?

kurde dalej mam klopoty z p2p - slabo sciaga, powiedzcie co trzeba by p2p na radiu super chodzilo ?

- MaxFM
Odblokowane porty i łacze rzędu 512 kb/s.
-
- Użytkownik forum
A ja mam takie pytanie odnosnie p2p. Przydzielono mi zewnetrzny IP, czyli emule powinno smiagac. Ale trzeba cos ustawic w emule, zeby uwzglednilo ten adres IP? Tak samo w innych programach, np. azereusie? Bo mimo to, ze mam zewnetrzny IP, torrent slabo ciagnie. Pozdrawiam.
-
- Stały użytkownik forum
kacos pisze:A ja mam takie pytanie odnosnie p2p. Przydzielono mi zewnetrzny IP, czyli emule powinno smiagac. Ale trzeba cos ustawic w emule, zeby uwzglednilo ten adres IP? Tak samo w innych programach, np. azereusie? Bo mimo to, ze mam zewnetrzny IP, torrent slabo ciagnie. Pozdrawiam.
jezeli sciagasz z publicznych trackerow to predkosci moga byc slabe
zdobac konto na PT lub ScT itp tam predkosci zawsze max

-
witam mam mały albo nawet duzy problem a mianowicie chodzi o to ze :
bearshare chodzil mi bez zarzutu, dobrze sciągał a ostatnio niestety <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie chce sie polączyc, dioda ta pierwsza po lewej swieci na czerwono
juz kombinuje i nic, blagam pomozcie 
bearshare chodzil mi bez zarzutu, dobrze sciągał a ostatnio niestety <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie chce sie polączyc, dioda ta pierwsza po lewej swieci na czerwono

-
Co do blokowania programów p2p a konkretniej portów przez jakze kochanych naszych adminów proponuje użyć jakiegoś programu do tunelowania połączenia
Ostatnio zmieniony 2006-09-16, 16:14 przez Neb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Masz zablokowane porty, oprocz tunelowania nic nie pomoze (oprocz oczywiscie ich odblokowania).OsValdoKam pisze:witam mam mały albo nawet duzy problem a mianowicie chodzi o to ze :
bearshare chodzil mi bez zarzutu, dobrze sciągał a ostatnio niestety <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie chce sie polączyc, dioda ta pierwsza po lewej swieci na czerwonojuz kombinuje i nic, blagam pomozcie