Czy można zrezygnować po 1 lipca z iplusa bez płacenia kary

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szmitz
Stary wyga bezprzewodowy

Czy można zrezygnować po 1 lipca z iplusa bez płacenia kary

Post autor: szmitz »

Mam takie pytanie bo umowa mi się kończy 30.01.2010 roku i kara jest na 1000zł czy jak się zmieni regulamin od 1 lipca to mogę zrezygnować z Iplusa bez płacenia kary za zerwanie umowy ??

Zmiany w regulaminie dotyczą m.in.:
• zwiększenia wymiaru odszkodowania, które przysługiwać będzie z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania usług telekomunikacyjnych (1/15 średniej opłaty miesięcznej za każdy dzień zamiast 1/30),
• szczegółowego zdefiniowania zasad pobierania zaliczki na poczet najbliższego rachunku telefonicznego,
• przeniesienia z cennika do regulaminu pewnych kwestii dotyczących zdefiniowania wysokości kwoty kaucji, której wpłaty Polkomtel może żądać w przypadkach naruszenia postanowień regulaminu,
• doprecyzowania zasad postępowania reklamacyjnego.
Ważne :Dodatkowo, od 1. lipca szczegółowy rachunek standardowy w wersji papierowej będzie kosztował 5 zł za każdy numer. Szczegółowy rachunek w formie elektronicznej ciągle będzie darmowy.
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Czy można zrezygnować po 1 lipca z iplusa bez płacenia kary

Post autor: adamos22 »

Przeczytaj dokładnie całe pismo które otrzymałeś z Plusa razem z nowym regulaminem - zgodnie z prawem powinna być tam informacja o możliwości wypowiedzenia umowy bez konsekwencji.

Jeśli go jeszcze nie dostałeś, to poczekaj. Z tego co czytałem na portalach informacyjnych, to Plus nie robi trudności, i można będzie bez problemu zerwać umowę.
szmitz
Stary wyga bezprzewodowy

Ja chcę zrezygnować z Iplusa bo ten limit 1Gb to mało jak na 2 PC . Pisma nie otrzymałem a rachunek za ten mieś. już dostełem więc w czerwcu chyba dostanę .
Mam nadzieję ze będzie można zrezygnować .
Netia 2Mb/s. :)
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

szmitz, jeśli o sam limit Ci chodzi to możesz zwiększyć abonament bez przedłużania umowy. No chyba, że chcesz operatora zmienić.
szmitz
Stary wyga bezprzewodowy

Teraz już mam możliwość założenia internetu kablowego więc jest tańszy i bez limitów .
Netia 2Mb/s. :)
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
ODPOWIEDZ