Technicznie - zgadza się. Praktycznie - jeśli jest blokada flasha to znaczy, że najpewniej jest to modem z jakiejś sieci a co za tym idzie - smok.kszaq pisze:HiHopotam, z moich doświadczeń wynika, że blokada flashowania jest całkiem niezależna od istnienia simlocka.
Problem z Update firmware E160
Moderator: Moderatorzy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z Update firmware E160
kszaq, ciekawe to życzenie procedury. Czyżby chcieli się upewnić, że człowiek wie co robi i nie przyleci zaraz do nich z problemem?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No i koledzy. Mój Huawei E160 ma już nowy firmware i dashboard z Mobile Partnerem na pokładzie. 
Przez krótki test nie sypał błędów transmisji.

-
- Początkujący użytkownik forum
Gratuluję, pewnie jestes z siebie zadowolonyja.michal pisze:No i koledzy. Mój Huawei E160 ma już nowy firmware i dashboard z Mobile Partnerem na pokładzie.

Też mam nadzieję ze dojdę do tego samego punktu co Ty dzis. Walczę ciągle w wgraniem dashboard z Mobile Partnerem.
Zapodaj specyfikację swoich działań jak będziesz miał chwilkę czasu [najlepiej z linkami do softu].
Padam juz na twarz

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie pierwsza karta i nie ostatnia w której takie rzeczy robiłem. Już jest przeszkolenie na Optionie Combo EDGE, potem wpadka z firmwarem w Huawei E630 za którą zapłaciłem 40zł. Następnie 2 Optiony GT Max i zabawa z firmware i trybami NDIS i RAS. Teraz grzebię i próbuję włączyć TRU Install w Sierra Aircard 881, ale technicy ze sierry powiedzieli, że niestety w wersji od AT&T nie da się włączyć tego.HiHopotam pisze:Gratuluję, pewnie jestes z siebie zadowolony![]()
No i dziś update firmware i wgranie dashboardu w E160.
A co się dzieje?HiHopotam pisze:Walczę ciągle w wgraniem dashboard z Mobile Partnerem.
Jeśli chodzi o dashboard toHiHopotam pisze:Zapodaj specyfikację swoich działań jak będziesz miał chwilkę czasu [najlepiej z linkami do softu].
- wyciągasz kartę sim,
- wkładasz modem do USB,
- odpalasz flasher (na stronie se sterownikami i aplikacjami które mam w podpisie w dziale Huawei jest dział dashboard i drugi z kolei plik Huawei E156/156G E160/160G E169/169G Dashboard Mobile Partner (23.05.08)),
- wykrywa modem, wypisuje co i jak i dajesz dalej i czekasz.
Tyle co zrobiłem a właściwie samo się zrobiło.

-
No widzisz wszystko poszło od ręki jak napisałeś
Problem leżał w pliku/ach z dashboardem, ten twój odpalił od razu
Net chodzi eligancko
Wielkie dzięki Panowie.

Problem leżał w pliku/ach z dashboardem, ten twój odpalił od razu

Net chodzi eligancko

Wielkie dzięki Panowie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No i super.HiHopotam pisze:No widzisz wszystko poszło od ręki jak napisałeś

- witoj
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja też miałem problem z tym dashboardem,wgrałem tylko firmware i , i brak sygnału ,po wgraniu Mobile Partnera jest dobrze modem nie robi błędów .
Ten kod do odblokowania zmiany firmware jest potrzebny przy każdej zmianie firmware,więc
gdzieś zapisać.
Ten kod do odblokowania zmiany firmware jest potrzebny przy każdej zmianie firmware,więc
gdzieś zapisać.
-
Może ta informacja sie komuś przyda.
Mój modemik E160 z ERY nie ma simlocka i blokady flashowania. Zamawiałem go w piatek 17-04-2009 r. jako prepaid [bluconect starter].
Obecnie jak juz wspominałem powyżej mam wgrany nowy firmware + soft i pracuje elegancko w Erze i Playu.
Cala inwestycja przy założeniu kupowania na firmę [odliczenie VAT], miesiąc użytkowania w cenie zakupu, hotspoty, i brak oplat z tytułu zdjęcia simlocka jest moim zdaniem bardzo opłacalna. Modem bo obniżkach kosztuje 249 PLN brutto, a według mojej kalkulacji realnie kosztował mnie ok. 100 PLN + jeden dzień pracy, ale ten ostatni z uwagi na raczkowanie w temacie
Mój modemik E160 z ERY nie ma simlocka i blokady flashowania. Zamawiałem go w piatek 17-04-2009 r. jako prepaid [bluconect starter].
Obecnie jak juz wspominałem powyżej mam wgrany nowy firmware + soft i pracuje elegancko w Erze i Playu.
Cala inwestycja przy założeniu kupowania na firmę [odliczenie VAT], miesiąc użytkowania w cenie zakupu, hotspoty, i brak oplat z tytułu zdjęcia simlocka jest moim zdaniem bardzo opłacalna. Modem bo obniżkach kosztuje 249 PLN brutto, a według mojej kalkulacji realnie kosztował mnie ok. 100 PLN + jeden dzień pracy, ale ten ostatni z uwagi na raczkowanie w temacie

-
- Użytkownik forum
249zł - 45złVAT = 204zł NETTO
Zakładając, że podatek 19%, to po kosztach wychodzi cię ten modem 165zł. To nie jest około 100zł
Zakładając, że podatek 19%, to po kosztach wychodzi cię ten modem 165zł. To nie jest około 100zł

-
Zdjęcie simlocka to koszt. ok. 40 - 50 złHarnas pisze:To nie jest około 100z
Zakładam, że tego czego nie zaplacilem to odzyskałem. Oczywiście jest to li tylko moja subiektywna kalkulacja.
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja wlasnie zaktualizowalem soft w dwoch modemach z Ery - nie prosily o kod flashowania 
Z modemami Ery dziala soft E160Update_11.604.21.00.156.B409. Na innej wersji karta SIM nie logowala sie do sieci

Z modemami Ery dziala soft E160Update_11.604.21.00.156.B409. Na innej wersji karta SIM nie logowala sie do sieci

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
Wgrałem ten soft --> E160Update_11.608.08.02.156.B409 i jest OK.yagi pisze:Z modemami Ery dziala soft E160Update_11.604.21.00.156.B409. Na innej wersji karta SIM nie logowala sie do sieci
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
HiHopotam, mi na tej wlasnie wersji nie logowal sie do zadnej sieci. Nawet reczny wybor nie dzialal. Zmieniales dashboard?

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
Oprócz vatu odliczasz jeszcze 19 procent od podatku dochodowego. Więc koszt jest jeszcze niższy.HiHopotam pisze:Zdjęcie simlocka to koszt. ok. 40 - 50 złHarnas pisze:To nie jest około 100z
Zakładam, że tego czego nie zaplacilem to odzyskałem. Oczywiście jest to li tylko moja subiektywna kalkulacja.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Skąd takie stwierdzenie?kedi pisze:Oprócz vatu odliczasz jeszcze 19 procent od podatku dochodowego.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Z przepisów podatkowych i moich osobistych doświadczeń. Monitor, komputer, skaner, drukarka, laptop, telefon komórkowy w abonamecie i bez niego, modemy, jakieś kable a nawet czyste płyty cd/dvd kupując te rzeczy brałem fakture vat z danymi na firme co powoduje że są to wydatki związane niby z funkcjonowaniem firmy więc zalicza sie je do kosztu uzystania przychodu a więć obniża ci to twoje zyski. Kiedyś chciałem zwiąc telewizor w ten sposób ale księgowa powiedziała że to nie przejdzie w moim przypadku. Czyli podsumowująć rzeczywisty koszt po odjęciu vatu i podatku dochodowego to jakieś tylko 60 procent tego co zapłacisz brutto, no chyba ze płacisz inną stawke vat to wtedy jeszcze korzystniej to dla ciebie wychodzi.krystianb pisze:Skąd takie stwierdzenie?kedi pisze:Oprócz vatu odliczasz jeszcze 19 procent od podatku dochodowego.
-
Tak, mam ten Huawei E156/156G E160/160G E169/169G Dashboard Mobile Partner (20.06.08) stąd [miałem z innych miejsc i mi nie wchodziły, a ten od razu odpalił] --> http://3gsterowniki.netstrefa.org/dashboard_huawei.htmlyagi pisze:Zmieniales dashboard?
Ukłony dla ja.michal

- bob
- Guru bezprzewodowy
Tak jest.kedi pisze:Z przepisów podatkowych

[ Dodano: 2009-05-03, 18:26 ]
Dobrze zrobiła.kedi pisze:chciałem zwiąc telewizor w ten sposób ale księgowa powiedziała że to nie przejdzie w moim przypadku.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bo to oryginał Huawei.HiHopotam pisze:miałem z innych miejsc i mi nie wchodziły, a ten od razu odpalił

-
- Użytkownik forum
Po dłuższym okresie testowania najnowszego dostępnego firmware z australijskiej strony, którą wcześniej podawałem http://www.three.com.au/c...d=1215747787891
Muszę stwierdzić, że miałem problemy - czasami modem przerywał połączenie i przy wolnym połączeniu sypał błędami (ale mniej niż w pierwotnej wersji).
Ostatecznie przeszedłem na poniższą wersję i nie zrywa połączenia. Przy dużym obciążeniu sieci nie testowałem
Muszę stwierdzić, że miałem problemy - czasami modem przerywał połączenie i przy wolnym połączeniu sypał błędami (ale mniej niż w pierwotnej wersji).
Ostatecznie przeszedłem na poniższą wersję i nie zrywa połączenia. Przy dużym obciążeniu sieci nie testowałem
Jo_gurt pisze:Kod dostałem, firmware wrzuciłem ( http://rs223.rapidshare.com/files/15707 ... 56B409.zip ), napisało Update Successful i na razie tyleDziałania jeszcze nie testowałem.