Czesc,
Mam pewien problem, ostatnio zmienilem dostawce neta w swoim mieszkaniu, ale modem pozostawilem ten sam choc koles radzil mi go zmienic.
3 dni temu po zmianie operatora i uprzednim skonfiguroania routera zauwazylem niestety niecodzienna rzecz. Moj komputer nie widzi mojej siecie, ale co smieszne komputer mojej kolezanki czy tez kolegi tak.
Ale co najsmieszniejsze dzisiaj odebralem nowego lapka tej samej frmy HP no i niestety nowy lap takze nie rozpoznaje sieci.
Router: Netopia, Motorola
Lapki: HP Pavillion zv6000, sieciowka Broadcom
nowy: HP dv6-1120, sieciowka tez Broadcom
Od czego powinienem zaczac czy jakies informacje dodac, przyznam sie szczerze spedzilem nad tym tematem hmm wlasciwie ostatni 3 dni. Bylbym wdzieczny za wskazowki rady itp. albo jakikolwiek trop. Sterowniki sa nowe, w starym lapku to byla moja pierwsza mysl aby je przeinstalowac.
Jesli chodzi o router to spr dodajac zabezpiecznie, bez zabezpiecznia, zmieniajac kanaly, czy tez z b na g.
Nadmienie tylko ze oba lapki wida wszystkie INNE sieci ktorych jest w okolicy z 15.
Ostatnia rzecz stary lapek rozpoznaje router jako hmm jako siec AD-Hoc i to tylko tyle...
Z gory dzieki,
Marek
laptop\karta sieciowa nie wykrywa tylko jednej sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: laptop\karta sieciowa nie wykrywa tylko jednej sieci
Próbowałeś wgrać nowe oprogramowanie do lapków ?? (firmware karty wi-fi ? )
To samo tyczy się samego routera.
-
pan125 pisze:Próbowałeś wgrać nowe oprogramowanie do lapków ?? (firmware karty wi-fi ? )
Tak wgralem fabryczne oprogrmowanie - karta sieciowa Broadcom w starym lapku i nic nie ruszylo, w nowym jeszcze nie tego nie robilem.
Jesli chodzi o sam router sprawa jest taka ze wskutek zmiany operatora opragramowanie zmienilo sie na fabryczne (sic!):) przy wstepnej konfiguracji.
A i dodatkowo co mnie zupelnie zadziwia - mam Ipod Toucha- jesli mam ustawione haslo na Wirelesie to wykrywa siec, podlacza sie i nic....nie pyta o haslo i nie dziala.
Bez hasla nastepuje podlaczenie i siec smiga.
Tak czy siak pojde za twoja rada tylko ze postaram sie wgrac jakis inna wersje softu do routera.
Sciagnalem soft probowalem wgrac ale niestety nie jest to mozliwe poniewaz wyskakuje The file installation has failed!
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Podaj nazwę modelu routera.smittj pisze:czy jakies informacje dodac
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
smittj reset robiłeś?
-
Hej
Dzieki za odp.
Tak reset zrobilem dokladnie dwa dni temu - w kazdym razie twardy reset nie z software.
model routera to Netopia Model 3347NWG Wireless DSL Ethernet Switch
wlasnie szukam jakies starszej wersji softa poniewaz kto mi powiedzial ze nie moge zainstalowac softa jesli to jest ta sama wersja dlatego wychodzi mi blad.
[ Dodano: 2009-05-24, 18:22 ]
okey zainstalowalem nowy soft tzn starsza wersje i nic....
Dzieki za odp.
Tak reset zrobilem dokladnie dwa dni temu - w kazdym razie twardy reset nie z software.
model routera to Netopia Model 3347NWG Wireless DSL Ethernet Switch
wlasnie szukam jakies starszej wersji softa poniewaz kto mi powiedzial ze nie moge zainstalowac softa jesli to jest ta sama wersja dlatego wychodzi mi blad.
[ Dodano: 2009-05-24, 18:22 ]
okey zainstalowalem nowy soft tzn starsza wersje i nic....