Jak wzmocnić sygnał?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Jak wzmocnić sygnał?
Witam!
Znajomy prosił mnie bym skombinował jakieś urządzenie które mogło by zwmocnić sygnał.Problem jest taki że znajomy chce z sąsiadem podzielić internet, sąsiad ma jakiś router wszystko ładnie pięknie tylko że sygnał dobry jest tylko na ogrodzie w domu jest już gorzej.Potrzebuję coś co by np odebrało sygnał i jeszcze go rozsyłało, jak dobrze się orientuję coś takiego się zwało AP + do tego jeszcze router ? Jak to zrobić żeby bez problemu śmigało ? Co potrzebuję kupić:) ?
Znajomy prosił mnie bym skombinował jakieś urządzenie które mogło by zwmocnić sygnał.Problem jest taki że znajomy chce z sąsiadem podzielić internet, sąsiad ma jakiś router wszystko ładnie pięknie tylko że sygnał dobry jest tylko na ogrodzie w domu jest już gorzej.Potrzebuję coś co by np odebrało sygnał i jeszcze go rozsyłało, jak dobrze się orientuję coś takiego się zwało AP + do tego jeszcze router ? Jak to zrobić żeby bez problemu śmigało ? Co potrzebuję kupić:) ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jak wzmocnić sygnał?
Antena panelowa 8dBi, AP Client i do tego AP nadający na dom.duzii pisze:jak dobrze się orientuję coś takiego się zwało AP + do tego jeszcze router ?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Hmm mógł byś podać jakieś modele warte uwagi ? bo szczerze mówiać kompletnie się na tym nie znam nie wiem na co patrzeć wybierając coś takiego a nie chce kupić jakiegoś syfu
Trudno coś takiego skonfigurować?
Trudno coś takiego skonfigurować?
- wojteks
- *** Administrator ***
Acces Point to np. Tp-Link WA501G jako AP Client i AP.duzii pisze:mógł byś podać jakieś modele warte uwagi
Antena to np.
http://www.dipol.com.pl/antena_mikropas ... _A7132.htm
Raczej nie.duzii pisze:Trudno coś takiego skonfigurować?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Tp-Link WA501G robił by za ap client i za ap w jednym ? Czy potrzebuję takie 2 ?
- wojteks
- *** Administrator ***
-
- Stały użytkownik forum
A antenę 1 sztukę tylko do ap clienta czy do obu ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Tylko jedna.duzii pisze:A antenę 1 sztukę tylko do ap clienta
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Hmm no dobra to teraz kwestia skonfigurowania : I nie wiem ale jakoś nie wydaję mi się by było to takie banalne.Macie może na forum jakieś poradniki jak coś takiego poprawnie skonfigurować?
- wojteks
- *** Administrator ***
To jest raczej proste. Poszukaj wduzii pisze:Macie może na forum jakieś poradniki jak coś takiego poprawnie skonfigurować?

Nie pomagam na PW!