Problem??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem??
Witam. Mam takie problem. Używam tel sek610i jako modemu do iplusa simdata ale nie mam pojęcia jak mam w tel włączyć umts, jak za pomocą tego sys się połączyć. A druga sprawa jak mam katrę sieciową i antenę od internetu radiowego(taka podłużna tuba) to mogę za jej pomocą wzmocnić sygnał z tel? I w jaki sposób połączyć ją, czy w ogóle jest taka możliwość?
Ostatnio zmieniony 2009-05-25, 16:02 przez peek188, łącznie zmieniany 2 razy.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem??
Sprawdź menu, ustawienia, zakładka łączność, sieci komórkowe, sieci gsm/3g. Niestety wymuszenia 3g w tym telefonie zwykle brak. Będzie umts tylko jak będzie silniejszy od gsm.peek188 pisze:ale nie mam pojęcia jak mam w tel włączyć umts
Odpada nie ta częstoliwość. Z resztą takie coś to się nawet do wifi zwykle marnie nadaje.peek188 pisze:antenę od internetu radiowego
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
Sprawdź "Ustawienia...Sieci komórkowe/Sieci GSM/3G. Żeby być połączonym po 3G to musisz być w jego zasięgu (czyli móc przeprowadzić videorozmowę).peek188 pisze:nie mam pojęcia jak mam w tel włączyć umts
Taka antena nie nadaje się do UMTS.peek188 pisze:jak mam katrę sieciową i antenę od internetu radiowego
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
A jeszcze taka sprawa, czy jak mam mixplusa i kupuje pakiet internetowy i korzystam z neta na kompie to wychodzi tak samo jak bym korzystał z sim daty??
Ostatnio zmieniony 2009-05-25, 16:02 przez peek188, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli pakiet się nie skończy to "prawie" tak samo a jak pakiet się skończy to znacznie drożej.peek188 pisze:czy jak mam mixplusa i kupuje pakiet internetowy i korzystam z neta na kompie to wychodzi tak samo jak bym korzystał z sim daty?
Nie pomagam na PW!