Problem??

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
peek188
Początkujący użytkownik forum

Problem??

Post autor: peek188 »

Witam. Mam takie problem. Używam tel sek610i jako modemu do iplusa simdata ale nie mam pojęcia jak mam w tel włączyć umts, jak za pomocą tego sys się połączyć. A druga sprawa jak mam katrę sieciową i antenę od internetu radiowego(taka podłużna tuba) to mogę za jej pomocą wzmocnić sygnał z tel? I w jaki sposób połączyć ją, czy w ogóle jest taka możliwość?
Ostatnio zmieniony 2009-05-25, 16:02 przez peek188, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Problem??

Post autor: krystianb »

peek188 pisze:ale nie mam pojęcia jak mam w tel włączyć umts
Sprawdź menu, ustawienia, zakładka łączność, sieci komórkowe, sieci gsm/3g. Niestety wymuszenia 3g w tym telefonie zwykle brak. Będzie umts tylko jak będzie silniejszy od gsm.
peek188 pisze:antenę od internetu radiowego
Odpada nie ta częstoliwość. Z resztą takie coś to się nawet do wifi zwykle marnie nadaje.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

peek188 pisze:nie mam pojęcia jak mam w tel włączyć umts
Sprawdź "Ustawienia...Sieci komórkowe/Sieci GSM/3G. Żeby być połączonym po 3G to musisz być w jego zasięgu (czyli móc przeprowadzić videorozmowę).
peek188 pisze:jak mam katrę sieciową i antenę od internetu radiowego
Taka antena nie nadaje się do UMTS.
Nie pomagam na PW!
peek188
Początkujący użytkownik forum

Post autor: peek188 »

A jeszcze taka sprawa, czy jak mam mixplusa i kupuje pakiet internetowy i korzystam z neta na kompie to wychodzi tak samo jak bym korzystał z sim daty??
Ostatnio zmieniony 2009-05-25, 16:02 przez peek188, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

peek188 pisze:czy jak mam mixplusa i kupuje pakiet internetowy i korzystam z neta na kompie to wychodzi tak samo jak bym korzystał z sim daty?
Jeżeli pakiet się nie skończy to "prawie" tak samo a jak pakiet się skończy to znacznie drożej.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ