Problem z transferem

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Dracke
Początkujący użytkownik forum

Problem z transferem

Post autor: Dracke »

Zakupiłem ostatnio w orange internet (modem ed77) jestem w zasięgu EDGE, a mój transfer rzadko wybija się ponad 4 KB/s. Wie ktoś może czy po prostu na tym sprzęcie więcej nie wyciągne czy to jakieś problemy techniczne??
Awatar użytkownika
canidy
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z transferem

Post autor: canidy »

Na tym modemie powinieneś mieć do 22 kB/s, gdy używałem tego modemu to miałem min.8 i max 20 kB/s. Zależy to od tego gdzie jesteś, czy są w pobliży nadajniki z EDGE oraz. Z jakiej miejscowości jesteś?
Dracke

Z Łęcznej
Lebak
Użytkownik forum

Post autor: Lebak »

Tez miałem podobnie. Najlepiej zadzwoń do BOK-u i sie spytaj. U mnie okazało sie ze obcieli mi transfer, a to dlatego ze zakupiłem neta 2 dnia miesiąca (wcześniej miałem już podpisana umowe z orange to moj okres rozliczniowy jest 6 dnia kazdego miesiąca) i do 6 mialem 200mb na wykorzystanie (za które oczywiście musiałem zapłacić). 6 oczywiście wróciło wszystko do normy
19kB download 14kB upload.
Okres rozliczeniowy 6 ka?dego miesi?ca. Zdj?te ograniczenie transferu juz 5!!!!!!! Orange
Awatar użytkownika
canidy
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: canidy »

Dracke pisze:Z Łęcznej
W Lublinie i okolicach jest EDGE na 100% bo byłem tam. Wg mapki Orange masz zasięg EDGE z każdej strony.
Rzuć okiem TUTAJ
Zatem możliwe, że przycięli Ci transfer.
Dracke

Dzwoniłem do BOKu i dowiedziałem się, że przekroczyłem limit 500 Mb i dlatego przycieli mi transfer.... dziwne jest to że od początku miałem taki niski transfer :? .

Mógłby ktoś podać jakiś link do strony, z której można ściągnąć jakiś program do pomiaru wysyłanych/odbiranych danych ???
pogar
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pogar »

--
Pogar
Aster -> Linksys WRT54G3G -> Dom
ODPOWIEDZ