Nie działa blokada routera.....

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sproket30
Początkujący użytkownik forum

Nie działa blokada routera.....

Post autor: sproket30 »

Witajcie .
Mam problem z ustawieniami routera linksys wag54g2 a polega on na tym że po włączeniu laptopa automatycznie łączy on się z siecią nie pytając o hasło które zostało nadane w ustawieniach.
Dodam że w zabezpieczeniach sieci bezprzewodowej mam ustawione WPA2 - personal,
szyfroanie TKIP lub AES , klucz PSK został nadany i Key Renewal ma ustawienie 3600 sekundy.
Nic z tego nie rozumiem bo się kompletnie nie znam a sytuacja ta mnie wkurza bo sąsiad chyba ciągnie mi neta bo coś słabo chodzi. Pomóżcie.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Nie działa blokada routera.....

Post autor: wojteks »

sproket30 pisze:polega on na tym że po włączeniu laptopa automatycznie łączy on się z siecią nie pytając o hasło które zostało nadane w ustawieniach.
O hasło powinien zapytać tylko raz (przy pierwszym połączeniu) a potem już hasło jest zapamiętane.
Nie pomagam na PW!
sproket30
Początkujący użytkownik forum

...

Post autor: sproket30 »

Ok ale przy pierwszym połączeniu ogólnie czy przy pierwszym połączeniu przy każdym włączeniu?????
Poza tym jest możliwość sprawdzenia czy ktoś jeszcze wisi na moim necie?>???
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Nie działa blokada routera.....

Post autor: wojteks »

sproket30 pisze:przy pierwszym połączeniu ogólnie
Przy pierwszym połączeniu. Raz wpisane hasło jest zapamiętane.
sproket30 pisze:Poza tym jest możliwość sprawdzenia czy ktoś jeszcze wisi na moim necie?
Wejść na router i patrzeć w statystyki, sprawdzić klientów DHCP, obserwować diodę WiFi itp.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ