GT Combo EDGE - problem z sygnalem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wojtekry
Początkujący użytkownik forum

GT Combo EDGE - problem z sygnalem

Post autor: wojtekry »

Witam

mam problem z kartą GT Combo EDGE uzywam jej poprostu do neta, a problem pojega na ty, że kiedyś działa mi ok, wszystko było dobrze, ale któregoś tam dnia, odpaliłem laptopa włączyłem nata i nie mogę sie połaczc i zaczołem kombinowac, po chwili kapnołem się, że ma albo jedna kreske sygnału, albo 2, albo zero i <font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font> sie połączyć. tzn jeżeli ma 2 kreski to sie połaczel, ale mnie rozaczy, więc zrobiłem tak:

zmieniłem slot PCMCIA, odinstalowałem i zainstalowałem softa odnowa, przeskanowałem antywirusami i wszystkimi innymi rzeczami i nic sie nie zmniło.
A jak włozyłem karte do innego laptopa i zainstlowałe, sygnał FULL i żadnych problemów - więc co to może być u mnie. Wcześniej działało wszystko ok. Działam na karcie ERy mam laptopa Hp compaq nx5000

Dziękuje pozdrawiam
wojtek
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: GT Combo EDGE - problem z sygnalem

Post autor: Jaco »

Skoro działa na innym kompie to należy wykluczyć uszkodzenie karty.Gdzie sprawdzałeś działanie.U siebie w domu czy całkiem w innym miejscu.Jeśli w innym miejscu to u ciebie mogł być chwilowy brak zasiegu.Jesli masz fona w erze sprawdz czy na tej karcie masz zasieg w domu.Określ też to kiedyś.Rok temu miesiąc temu.
wojtekry

witam

wszystko testowałem w jednym pokoju na dwóch innych laptopach i na każdym wszystko ok. Zasięg jaki obecnie mam to jest 41%cztli tak na oko 2 kreki a wczesniej miałem full, a na innych laptopach jest full.

Tak więc coś <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> w systemie siedzi przyczyna tego.

Może wiecie coś na ten temat, może coś w rejestrze trzeba zmienic, albo wyrzucić.

<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> to nie jest przyczyna sprzętu.
wojtekry

instaluje windowsa od nowa, zobaczym czy to pomoże, a wręcz <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> - tak mi się wydaje

dzięki i pozdrawiam
ODPOWIEDZ