przerwy w połączeniu merlin U530

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
andrzej.sul
Użytkownik forum

przerwy w połączeniu merlin U530

Post autor: andrzej.sul »

JA używam bluecoonekt i mam UMTS 1 lub 2 kreski zasięgu na melininie U530 i pisze że połączono ale jest przerwa na 2 lub 3 minuty i działa ponownie a non stop pisało że jest połączony . czrgo to może być wina?? może za mały zasięg??
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: przerwy w połączeniu

Post autor: Szadzik »

andrzej.sul pisze:JA używam bluecoonekt i mam UMTS 1 lub 2 kreski zasięgu na melininie U530 i pisze że połączono ale jest przerwa na 2 lub 3 minuty i działa ponownie a non stop pisało że jest połączony . czrgo to może być wina?? może za mały zasięg??
Oczywistą sprawą jest, że jeśli masz bardzo słaby zasięg, to możesz mieć takie przestoje. Łącze nie daje rady przesyłać danych z prędkością z jaką powinno i przetrzymuje dane przez chwilę, potem je wypluwa i działa dalej.
Najlepiej kup sobie jakąś antenę. Może nawet taka dookólna wystarczy. Wzmocni leko sygnał, ale przede wszystki ustabilizuje połączenie. Powinno to rozwiązać Twój problem.
Back to the Future ;)
andrzej.sul
Użytkownik forum

Post autor: andrzej.sul »

Szadzik pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Szadzik - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Oczywistą sprawą jest, że jeśli masz bardzo słaby zasięg, to możesz mieć takie przestoje. Łącze nie daje rady przesyłać danych z prędkością z jaką powinno i przetrzymuje dane przez chwilę, potem je wypluwa i działa dalej.
Najlepiej kup sobie jakąś antenę. Może nawet taka dookólna wystarczy. Wzmocni leko sygnał, ale przede wszystki ustabilizuje połączenie. Powinno to rozwiązać Twój problem.
a czy może to być wina myszki i klawiatóry bezprzewodowej??
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

andrzej.sul pisze:a czy może to być wina myszki i klawiatury bezprzewodowej??
To pytanie zadałeś w tym wątku: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3229 i tam należ umieszczać odpowiedzi (żeby nie dublować tematów).

EDIT:
W tamtym wymienionym wyżej wątku wypowiadamy się w sprawie wpływu klawiatury itd. a tutaj w sprawie "przerw".
Wszystko jasno i czytelnie.

Pozostała część zbędnej dyskusji jest tu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3247
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ