przerwy w połączeniu merlin U530
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
przerwy w połączeniu merlin U530
JA używam bluecoonekt i mam UMTS 1 lub 2 kreski zasięgu na melininie U530 i pisze że połączono ale jest przerwa na 2 lub 3 minuty i działa ponownie a non stop pisało że jest połączony . czrgo to może być wina?? może za mały zasięg??
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: przerwy w połączeniu
Oczywistą sprawą jest, że jeśli masz bardzo słaby zasięg, to możesz mieć takie przestoje. Łącze nie daje rady przesyłać danych z prędkością z jaką powinno i przetrzymuje dane przez chwilę, potem je wypluwa i działa dalej.andrzej.sul pisze:JA używam bluecoonekt i mam UMTS 1 lub 2 kreski zasięgu na melininie U530 i pisze że połączono ale jest przerwa na 2 lub 3 minuty i działa ponownie a non stop pisało że jest połączony . czrgo to może być wina?? może za mały zasięg??
Najlepiej kup sobie jakąś antenę. Może nawet taka dookólna wystarczy. Wzmocni leko sygnał, ale przede wszystki ustabilizuje połączenie. Powinno to rozwiązać Twój problem.
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
a czy może to być wina myszki i klawiatóry bezprzewodowej??Szadzik pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Szadzik - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Oczywistą sprawą jest, że jeśli masz bardzo słaby zasięg, to możesz mieć takie przestoje. Łącze nie daje rady przesyłać danych z prędkością z jaką powinno i przetrzymuje dane przez chwilę, potem je wypluwa i działa dalej.
Najlepiej kup sobie jakąś antenę. Może nawet taka dookólna wystarczy. Wzmocni leko sygnał, ale przede wszystki ustabilizuje połączenie. Powinno to rozwiązać Twój problem.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To pytanie zadałeś w tym wątku: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3229 i tam należ umieszczać odpowiedzi (żeby nie dublować tematów).andrzej.sul pisze:a czy może to być wina myszki i klawiatury bezprzewodowej??
EDIT:
W tamtym wymienionym wyżej wątku wypowiadamy się w sprawie wpływu klawiatury itd. a tutaj w sprawie "przerw".
Wszystko jasno i czytelnie.
Pozostała część zbędnej dyskusji jest tu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3247
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.