Obciążenie sieci WiFi
Moderator: Moderatorzy
- Tomita
- Początkujący użytkownik forum
Obciążenie sieci WiFi
Dzięki zmianie regulaminu rozstaję się z iPlusem. W mojej miejscowości jest "radiówka", nad którą się poważnie zastanawiam. Jedna rzecz nie daje mi spokoju. Antena nadawcza ma 3 panele (segmenty - nie wiem jak to się fachowo nazywa), każdy skierowany w inną stronę. Jeden z nich skierowany jest w moją stronę. W tej linii jest tylko dwóch "odbiorców" (byłbym trzecim). W kierunkach pozostałych "paneli" jest znacznie więcej "odbiorców". Pytanie brzmi: czy aktywność "odbiorców" z innych kierunków będzie miała wpływ na odbiór netu u mnie. Wiem, że jest tam kilku "ssaczy", dla których torrenty to dzień powszedni. Natomiast ludzie z "mojego kierunku", traktują internet jako okno na świat. Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi, choć jestem początkującym i trudno mi jasno opisać mój problem. Szukałem na forum podobnych tematów, niestety nic nie znalazłem (może nie potrafię). Przepraszam, że się tak rozpisałem.
Plus internet ZTE MF60
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Obciążenie sieci WiFi
Na odbiór nie powinni mieć wpływu ale na pasmo w godzinach wieczornych mogą mieć duży wpływ. Wszystko zależy od dostawcy i jego zasad podziału/przydzielania pasma czy sposobu organizacji/zarządzania siecią.Tomita pisze:czy aktywność "odbiorców" z innych kierunków będzie miała wpływ na odbiór netu u mnie.
Nie pomagam na PW!