Orange Free + Nokia N70 + PIN

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
janusztyle
Początkujący użytkownik forum

Orange Free + Nokia N70 + PIN

Post autor: janusztyle »

witam wszystkich,

mam taki oto problem. znajomy (który mieszka koło lasu i ma problemy z zasięgiem) ma Orange Free z modemem ED77. modem gubi sygnał, ostatnio wrócił z gwarancji i w ogóle kaszana. zaproponowałem, że mogę mu podłączyć ten jego nieszczęsny internet za pomocą nokii n70. będę miał na to tylko jeden dzień więc chcę się dobrze przygotować do operacji żeby np. brak sterów do kabla mnie nie zaskoczył. dlatego z uwagą czytam to zacne forum :-)
tylko jedna rzecz mnie nurtuje. wiem, że korzystając z EDGE Dialera dodawanego do modemu musi mój znajomy podawać PIN. pytanie brzmi: gdzie ten PIN wpisać w połączeniu Dial-up (bo właśnie w ten sposób chcę zestawić to połączenie - żadne nokia pc siuty)?. I czy ten PIN w ogóle jest potrzebny przy zestawianiu połączeń Dial-Up czy tylko to jakiś bezsensowny ficzer w oprogramowaniu modemu.
mam nadzieję, że problem przedstawiłem jasno i zaraz posypie się grad merytorycznych odpowiedzi :-)

pozdrawiam
Janusz
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Orange Free + Nokia N70 + PIN

Post autor: Jaco »

PIN podajesz tylko po uruchomieniu telefonu aby karta zalogowała się do sieci. Przy <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> czy też PC Suite nie podajemy PINu.

[ Dodano: 2009-06-03, 17:07 ]
PIN jeśli można najlepiej wyłączyć ale nie z każdą kartą ORANGE to się da z poziomu telefonu.
janusztyle
Początkujący użytkownik forum

Post autor: janusztyle »

wow. expresowa odpowiedź - ledwo F5 na klawiaturze zdążyłem wcisnąć. wielkie dzięki :-)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

janusztyle pisze:wielkie dzięki :-)
Nie ma za co. Jak dalej będą problemy pytaj. :)
ODPOWIEDZ