chcę kupic do mojego pcta kartę sieciową wifi na złączu PCI. I tutaj pytanie do was.
Jaką firmę polecacie, jaka jest niezawodna lub najmniej awaryjna. Cena to max 60 zł. Z góry dziekuję.

Moderator: Moderatorzy
To wolałbym Tp-Linka wcześniej wspomnianego.Corpose pisze:A która firma karty sieciowej jest lepsza Planet czy Asus?
Tak.Corpose pisze:Czy taka karta jest dobra?
NetStumbler.Corpose pisze:Może mi ktoś dać nazwę programu dzięki któremu zobacze jaki jest sygnal itp?
Jak się nazywa ta karta ASUSa?Corpose pisze:Planet jest na Realteku, a Asus na jakieś MNS
To ciekawe jakie będą Twoje wrażenia z WN551G w porównaniu do tej karty USB.Corpose pisze:używam teraz karty Wifi o mocy 18dBm pod USB.
Raczej jest na jednoukładowym chipsecie AR5005G (chip AR2413).Chipsecie Atheros 5211
A tak naprawdę 18 dBm w trybie 802.11g.Moc wyjściowa 20dBm
Tak, pod warunkiem że Acces Point z którym się łączymy jest też zbudowany na chipsecie Atheros z technologią Extended Range.umożliwia skorzystanie z technologii Atheros Extended Range™ pozwalającej dzięki bardzo podwyższonej czułości toru radiowego, na uzyskanie znacznie zwiększonego zasięgu transmisji.