[problem] spowalniająca prędkość
Moderator: Moderatorzy
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
[problem] spowalniająca prędkość
Witam,
Posiadam Orange PRO już od prawie pół roku.
Na początku było wszystko OK. Teraz już tak kolorowo nie jest. Otóż w godzinach nocnych oraz tak do 7;00 rano Internet bardzo pięknie śmiga (zawsze ponad 1,5 mb/s). Ale potem w godzinach popołudniowych to jest masakra, działa jakby ciągło z EDGE. Nie wiem co się dzieje? Czego to dotyczy? Trochę to jest denerwujące...
Pozdrawiam
Na początku było wszystko OK. Teraz już tak kolorowo nie jest. Otóż w godzinach nocnych oraz tak do 7;00 rano Internet bardzo pięknie śmiga (zawsze ponad 1,5 mb/s). Ale potem w godzinach popołudniowych to jest masakra, działa jakby ciągło z EDGE. Nie wiem co się dzieje? Czego to dotyczy? Trochę to jest denerwujące...
Pozdrawiam
Samsung Galaxy S6 | OFnK
-
- Stały użytkownik forum
Re: [problem] spowalniająca prędkość
Sądząc po godzinach w ktorych spada prędkość to przez te pół roku przybyło użytkowników. Oby tylko nie było jeszcze gorzej 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: spowalniająca prędkość
bluecrush pisze:Witam,
Pozdrawiam
To dlatego że niektórzy korzystający ściagają w ciągu doby ponad 10GBajtów danych. Taki osób jest około 10% z liczby klientów całej usługi. Taktak. Limitów nie ma , ale już bardzo niedługo będą. właśnie dlatego. Wtedy wszystkim się poprawi (oczywiście zasysaczom się pogorszy bo będą egzekwowane limity)
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
Tyle, że raczej w mojej okolicy dużo osób nie ma tego, w mojej miejscowości tylko ja, bo nikt nawet o takim czymś jak CDMA nie wie, wszyscy mają iplusy i inne blueconnecty 

Samsung Galaxy S6 | OFnK
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
bluecrush, nie masz pewności czy w okolicy niema bo to można złapać i z 20km przy widoczności z anteną.
Można to złapać z odległości 16km.bez widoczności masztu-nawet na standardowej antence.A z anteną zewnętrzną jest już full zasięg.Ja w okolicy mam 3nadajniki ,ale z tego na północy działa najlepiej-chodż ''na chłopski rozum''powinno lepiej działać z tego na wschodzie(mniejszy las,mało wzniesień)Ale też potwierdzam że w okresie próbnym, i wcześnie rano działa lepiej.Lecz wolę to jak EDGE które miałem. 
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8e9 ... 25a48.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8e9 ... 25a48.html
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
To chyba trzeba będzie przestawić się na tryb odwrotny tj. 22:00 - 7:00 dzień, 7:00 - 22:00 - noc

Samsung Galaxy S6 | OFnK
- irek764
- Początkujący użytkownik forum
Witam. Ja mam freedom pro od 10dni,tydzień śmigał 1,5-2,0mb (speedtest) a od przedwczoraj 150-400kb i to w różnych porach dnia.
Czasami wysyłanie mam większe jak pobieranie.Co się dzieje?
Czasami wysyłanie mam większe jak pobieranie.Co się dzieje?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Więcej użytkowników, albo grzebią coś, albo problem z łączem do stacji.irek764 pisze:Co się dzieje?
- irek764
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za odpowiedź.Dodam jeszcze że mam max zasięg,czy nie może być tak że któryś z programów spowalnia internet.
Zainstalowałem: Ad muncher,avast,netmeter,(ares wyłączony)
Czy jest możliwość że to komputer spowalnia internet?
Prędkość spadła nagle i do tej pory (kilka dni) się ślimaczy.
Zainstalowałem: Ad muncher,avast,netmeter,(ares wyłączony)
Czy jest możliwość że to komputer spowalnia internet?
Prędkość spadła nagle i do tej pory (kilka dni) się ślimaczy.