Witam.
Mam problem z modemem USB Huawei E160 firmy Blueconnect. Do tej pory wszystko działało cacy, aż do momentu kiedy zainstalowałem oprogramowanie Orange Business Everywhere. Zaczął występować błąd połączenia (633): Modem lub inne urządzenie łączące jest już w użyciu lub ma niepoprawną konfigurację. Próbowałem przeinstalować aplikację Blueconnect, odinstalować Orange Business Everywhere, nic nie pomaga x| . Ciągle ten sam błąd. A powtarzam, stało się to po zainstalowaniu oprogramowania Orange, więc wątpię czy wina leży na sprzęcie.
Pozdrawiam,
Vernos.
Błąd 633
Moderator: Moderatorzy
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Błąd 633
Może spróbuj zrobić Dial-Up
.Jak nie pomaga to odinstaluj całe oprogramowanie od orange i huwei zresetuj kompa i zaisnstaluj to co jest na modemie powinno pomóc.
[ Dodano: 2009-06-07, 17:42 ]
Sprawdź jeszcze procesy Alt+Ctrl+Delate jak będzie tam coś takiego Orange lub Huwei to zakończ ten proces![:]](./images/smilies/splash.gif)

[ Dodano: 2009-06-07, 17:42 ]
Sprawdź jeszcze procesy Alt+Ctrl+Delate jak będzie tam coś takiego Orange lub Huwei to zakończ ten proces
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- ### BAN ###
Jak masz manager ery to proces nazywa się blueconnect.exe
Masz pozaznaczane opcje w managerach żeby startował razem z Windows ?
Jak tak to odznacz tylko w Orange Business Everywhere bo chyba on blokuje port modemu

Masz pozaznaczane opcje w managerach żeby startował razem z Windows ?
Jak tak to odznacz tylko w Orange Business Everywhere bo chyba on blokuje port modemu

-
- Początkujący użytkownik forum
Dial-up nie wiem jak zrobic, bo jestem niewtajemniczony =).
Własnie odznaczyłem w Orange opcję startu i nadal nie działa.
To z odinstalowywaniem też nie działa.
@Edit
Ok, dzięki za pomoc, jeszcze raz przeinstalowalem blueconnecta i podlaczylem modem nie przez kabel tylko bezprosrednio do portu usb i dziala
jeszcze raz dziekuje za pomoc =
).
Pozdrawiam,
Vernos
Własnie odznaczyłem w Orange opcję startu i nadal nie działa.
To z odinstalowywaniem też nie działa.
@Edit
Ok, dzięki za pomoc, jeszcze raz przeinstalowalem blueconnecta i podlaczylem modem nie przez kabel tylko bezprosrednio do portu usb i dziala

).
Pozdrawiam,
Vernos
Ostatnio zmieniony 2009-06-07, 20:12 przez Vernos, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>Vernos pisze:Dial-up nie wiem jak zrobic, bo jestem niewtajemniczony =).