Bardzo proszę o pomoc Sparklan WRTR-141 błąd podczas

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jjjanek1
Użytkownik forum

Bardzo proszę o pomoc Sparklan WRTR-141 błąd podczas

Post autor: jjjanek1 »

Zwracam się do was z prośbą o pomoc w przywróceniu do życia routera Sparklan WRTR-141. Podczas aktualizacji popełniłem błąd i aktualizowałem firmware za pomocą wi fi a nie kabla. Router pierwszy plik zaktualizował i po restarcie straciłem radio i nie mogę się połączyć by dograć następny .próbowałem adresu IP Address 192.168.1.254
Subnet Mask 255.255.255.0 niestety bez rezultatu nadal nie mogę wejść poprzez przeglądarkę prosił bym o każdą pomoc. Pod tym adresem znajduje się demo tego samego routera który posiadam
http://www.wirelesslan.com.pl/download/ ... me.asp.php

Robiłem aktualizacje według tego opisu co był zawarty w komplecie z firmware zrobiłem prawidłowo do 2 punktu
upgrade procedure

1. update config-gw-ogf.bin (save/reload setting)
2. update linux-gw-142.bin (upgrade firmware), after the upgrade process, system will reboot automatically.
3. update root-gw-142.bin (upgrade firmware), after the upgrade process, system will reboot automatically.
4. update webpages-gw.bin (upgrade firmware), after the upgrade process, system will reboot automatically.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Bardzo proszę o pomoc Sparklan WRTR-141 błąd podczas

Post autor: Jo_gurt »

jjjanek1, niestety nie znalazłem żadnych procedur recovery :/ Jeśli nie odpowiada na ping to niewiele się zrobi przez ethernet.
jjjanek1
Użytkownik forum

Jo_gurt
Dziękuje bardzo za to, że starasz się mi pomóc .Niestety ja sam nic już z nim nie będę mógł zrobić , pozostaje mi tylko poczytać forum i znaleźć odpowiedni routerek dla siebie . Widzę, że zakup Będzie nie unikniony. Więc jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

jjjanek1, generalnie naprawa dla człowieka zorientowanego elektronicznie nie powinna być trudna. Więc możesz albo się zgłosić do kogoś takiego albo puścić na allegro z dokładnym opisem co i jak - tak, żeby zainteresowany-zorientowany wiedział z czym ma do czynienia i że jest to coś warte.
jjjanek1
Użytkownik forum

Witam ogólnie to nie opłaca się go już naprawiać ponieważ taki sam router można już kupić nowy za 90zł. Na początku lipca będę chciał kupić nowy za około 200zł muszę jeszcze poczytać na co zwracać uwagę podczas zakupu .Głównym sklepem będzie allegro ponieważ w mojej mieścinie sporo drożej sobie liczą. Więc jeżeli macie jakiś namiar na coś fajnego bardzo bym prosił czasami i na allegro ma ktoś fajną używkę .
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

jjjanek1, a czego byś oczekiwał od takiego routera?
Rozumiem, że wbudowany modem ADSL cię nie interesuje.
jjjanek1
Użytkownik forum

Jo_gurt pisze:jjjanek1, a czego byś oczekiwał od takiego routera?
Rozumiem, że wbudowany modem ADSL cię nie interesuje.
Ad1- Przede wszystkim chciałbym by router który kupie posiadał możliwość łatwej konfiguracji przekierowania portów ponieważ posiadam monitoring po lanie, dobrze by było dobrać taki który bezproblemowo będzie konfigurował się po WI FI jak I LAN. Uważam że powinien mieć możliwość podpięcia dysku sieciowego np po Usb .

Ad2-
Po ADSL odpada u mnie ponieważ mam internet drogą radiową i podłączony jest AP a następnie Router
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

jjjanek1 pisze:Uważam że powinien mieć możliwość podpięcia dysku sieciowego np po Usb .
To trochę zawęża sprawę. Asus WL-500g Premium (najlepiej v1 jak znajdziesz).
jjjanek1
Użytkownik forum

Witam pisząc tego posta mam nadzieje że uda mi się pomóc osobom będących w tej sytuacji z routerem co ja . Router zawiozłem do kolegi który za pomocą programu PumpKIN wgrał nowe oprogramowanie na sztywno za pomocą kabla. Ja robiłem błąd dlatego ponieważ przy użyciu PumpKIN wgrywałem tylko brakujące pliki a tu trzeba było wgrać wszystkie pliki po kolei od nowa i router chodzi dziękuje i pozdrawiam
ODPOWIEDZ