Rzecznik UOKiK i znajomość swych praw.
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Rzecznik UOKiK i znajomość swych praw.
ja.michal, Kiedyś już pisałem cała moją historię z iplusem i rzecznikiem UOKiK i on mi pomógł . Plus mnie sądem straszył i on załatwił tą sprawę - Ludzie niewiedzą co im sie należy za darmo ( za płacenie podatków ) - idzie mi o samotna walkę z molochami ( Plus, Era itp.) sam nie załatwisz nic oni maja prawników i tzw : straszą karą a Ty się ich boisz bo kara grozi Tobie a rzecznik za darmo pomaga . Czemu nie masz skorzystać jak za darmo pomoc prawna nawet pismo sam pisze i na prawo się powouje bo je zna każdy kruczek na nich .
A to ty jeż masz za czerwiec rachunek - ja też mam z regulaminem . To tylko Rzecznik bo w lipcu na pewno nie przyjdzie a do końca czerwca masz czas na rozwiązanie .
A to ty jeż masz za czerwiec rachunek - ja też mam z regulaminem . To tylko Rzecznik bo w lipcu na pewno nie przyjdzie a do końca czerwca masz czas na rozwiązanie .
Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Rzecznik ma taki fajny oręż w ręku, że może w imieniu obywateli występować (jako ogółu lub grupy) co w inny sposób nie jest prawnie możliwe.szmitz pisze:rzecznik za darmo pomaga . Czemu nie masz skorzystać jak za darmo pomoc prawna nawet pismo sam pisze i na prawo się powouje bo je zna każdy kruczek na nich .
Lepiej się zgłosić.
-
ja.michal, Ja pamiętam że moja sprawa była jego pierwszą związaną z siecią plus gsm bo nikt na nich nie narzekał ale to osobny temat .
Netia 2Mb/s. 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
szmitz, jestem tego zdania co Ty. Należny korzystać. Jest tyle możliwości, ze ludzie nie zdają sobie pojęcia (nie mówię tylko o tej sytuacji).
Ja studiuję prawo i widzę, że na prawdę człowiek, który tym się nie zajmuje nie poradzi sobie najzwyczajniej. Niestety.
Ja studiuję prawo i widzę, że na prawdę człowiek, który tym się nie zajmuje nie poradzi sobie najzwyczajniej. Niestety.
-
ja.michal, Poprostu nasze społeczeństwo nie zna swych praw a o samym prawie nie wspominając . pewnie 60 % społeczeństwa nawed nie wie czym jest rzecznik UOKiK bo jak operator sondem straszy to zapłacą mnie tak straszył nawed napisali że u konkurencji telefonu nie założe ( era itp .) i będę w rejestrze długów
- chodzi mi o moją mamę bo ja 17 lat miałem wtedy gdy neta zakładaliśmy no ale ja się tym zajmowałem .
Otwieram gazetę i jest napisane rzecznik UOKiK w Powiecie Leszczyńskim i każę mamie tam iść i poszła i się udało .
Jak możesz to posta przenieć do hyde -park by bałaganu nie robić z tego tematu .THX z góry .
- chodzi mi o moją mamę bo ja 17 lat miałem wtedy gdy neta zakładaliśmy no ale ja się tym zajmowałem .
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Otwieram gazetę i jest napisane rzecznik UOKiK w Powiecie Leszczyńskim i każę mamie tam iść i poszła i się udało .
Jak możesz to posta przenieć do hyde -park by bałaganu nie robić z tego tematu .THX z góry .
Netia 2Mb/s. 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dokładnie. Zgadzam się w 100% z Tobą. Ale powinno się edukować ludzi od podstawówki (oczywiście na poziomie danego wieku). Nie mówię o uczeni ludzi jak prawników, ale o tym, żeby widzieli co mogą a co nie.szmitz pisze:Poprostu nasze społeczeństwo nie zna swych praw a o samym prawie nie wspominając
Ale do tego trzeba jeszcze posprzątać w naszym systemie prawnym. Ogólnie nie jest złe tylko trochę to pokręcone. Więcej porządku trzeba. Część usunąć bo jest absurdalne.
Wedle życzenia.szmitz pisze:Jak możesz to posta przenieć do hyde -park by bałaganu nie robić z tego tematu .THX z góry .

-
ja.michal, Bo po co tam ludziom kręcić w głowie
Netia 2Mb/s. 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie no tak.