Problem Przerwy w necie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem Przerwy w necie
Witam
mam internet radiowy i od kilku dni mam przerwy w necie. Np: interek jest przez 4-5 min potem przez 30 sek nie ma i tak w kólko. Łącze się przez AP weszystlo jest dobrze skonfigurowane, nawet na nowo postawiłem system, u innych z sieci interek dziala normalnie, co moze byc przycznna?
Z góry dzinki za pomoc
mam internet radiowy i od kilku dni mam przerwy w necie. Np: interek jest przez 4-5 min potem przez 30 sek nie ma i tak w kólko. Łącze się przez AP weszystlo jest dobrze skonfigurowane, nawet na nowo postawiłem system, u innych z sieci interek dziala normalnie, co moze byc przycznna?
Z góry dzinki za pomoc
- andrzej_espero
- Użytkownik forum
Re: Problem Przerwy w necie
Witam - czy sprawdzales jakie masz pingi ( ping www.onet.pl ) - rozlaczanie moze byc przez reset Apeka - napisz wiecej informacji o swoim necie - bo tak to tylko jasnowidz moze pomocrobom85 pisze:Witam
Z góry dzinki za pomoc
Pozdrawiam andrzej_espero
WSZYSCY WIEDZA ZE SIE NIE DA - I PRZYJDZIE TAKI JEDEN CO O TYM NIE WIE I ON TO ZROBI
WSZYSCY WIEDZA ZE SIE NIE DA - I PRZYJDZIE TAKI JEDEN CO O TYM NIE WIE I ON TO ZROBI
-
przy pingach zawsze upływa mi czas połączenia, nawet wtedy jak jest interek.
łącze mam z firmy KOLNET, pasmo 256Kbps z zewnętrznym IP. sieciówka zwykły realtek, ap Planet i antena millenium.
Kiedys wszystko działało idealnie ssalo sie po 80 kilo, teraz tez tak jest ale co chwile mi znika interek
łącze mam z firmy KOLNET, pasmo 256Kbps z zewnętrznym IP. sieciówka zwykły realtek, ap Planet i antena millenium.
Kiedys wszystko działało idealnie ssalo sie po 80 kilo, teraz tez tak jest ale co chwile mi znika interek
- andrzej_espero
- Użytkownik forum
Czy problem zglaszales adminowi ? - co powiedzial ? - mnie to wyglada na restar Apeka lub zapychanie lacza - potrzebna interwencja admina sieci
Pozdrawiam andrzej_espero
-
zglaszalem to adminowi powidział ze nie zaobserwowal przerw w dostawie łącza, apeka resetowalem nie pomogło.(nawet jak mam chwilowa przerwe w necie to z apekiem sie lacze bez problemu) a łącza nie zapycham bo nawet jak nic nie sciągam to i tak mam przetrwy. admin kazal mi sprawdzic konfiguracje ale wszystko jest dobrze, sprubuje jeszcze sprawdzic na innym apeku i antenie.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
czyli admin nie widzi a ty widzisz tak? a jak cos jest zle to sobie musisz poprzestawiac na dobrze tak? to po jasna holere jest <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ten admin?
-
wlasnie nie wiem co to za admin, jutro do niego pojade i pogadam z nim osobiscie, sprawdzilem na innym sprzecie i dzieje sie to somo podejrzewam ze to oni maja cos namieszane
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
a może sprawdź antene, może ją podlało...
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
moglo podlac. moglo. a moze jeszcze zacisniete zebami koncowki to to juz wszystko jasne:)