SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Mam do was pytanie czy też macie problemy z kontem na stronie orange.pl? Ponieważ przynajmniej ja nie mogę sprawdzić aktualnego salda, wystawionej faktury, zapisać się do programu profit, a nawet wysyłać smsy z multiboxa
bob cały czas od dawna mam problem z punktami profit, często zdarzało się, że kliknięcie w odnośnik odświerzało tylko stronę. A o aktywacji pakietów nie wspomnę.
Hmm czyli korzystanie z tej opcji orange online np do zmiany adresu fakturowego jest dla nas zablokowana? Może ktoś próbował pisać maila z prośbą o wyjaśnienie? Przecież ulepszony mbox mamy niby darmowy, a korzystać się z niego nie da Może da się chociaż włączyć usługę polecenia zapłaty?
Ja kiedyś pisałem - dostałem odpowiedź, że w chwili obecnej pełny dostęp do Orange Online jest dla mnie niedostępny oraz, że trwają prace nad tym żeby był Co ciekawe w styczniu jak podpisałem umowę pełny dostęp jeszcze był, dopiero w lutym wyłączyli. Trochę długo te "prace" trwają....