wgr614 v7 - brak połączenia router-PC

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
helpmee
Początkujący użytkownik forum

wgr614 v7 - brak połączenia router-PC

Post autor: helpmee »

Witam Was wszystkich.
Jestem amatorem w świecie bezprzewodowego konfigurowania. Dziś dostałem router VGR614 Netgear'a i podłączyłem go sobie do sieci, do Pieca... Chciałem konfigurować ale wiem, że muszę zmienić najpierw adres MAC na taki jak miałem na PieCu... Nie mogę wejść na 192.168.1.1 w ogóle... nie dochodzi do jakiegokolwiek logowania. W PC widać na ikonce połączenia, że PC wysyła dane a router nie daje oznaków życia. Dodam jeszcze, że robiłem już zarówno miękki jak i twardy reset routera. Proszę Was bardzo o wprowadzenie mnie do tematu i pokazanie 'gdzie robię błąd'.

Pozdro
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: wgr614 v7 - brak połączenia router-PC

Post autor: Jo_gurt »

helpmee pisze:Chciałem konfigurować ale wiem, że muszę zmienić najpierw adres MAC na taki jak miałem na PieCu
Tzn zmiana MAC to też konfiguracja, więc ciężko najpierw zmieniać potem konfigurawać ;)
helpmee pisze:Nie mogę wejść na 192.168.1.1 w ogóle...
Wrzuć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> /all
helpmee
Początkujący użytkownik forum

Post autor: helpmee »

Ah... dzięki za zainteresowanie... udało mi się to zrobić. Ustawiłem na Piecu automatyczne wykrywanie IP i DNS i się połączyło. Za pierwszym razem jak tak zrobiłem to bez żadnych skutków [nie wiedzieć dlaczego].

Z racji, że daję sobię już radę z tym i opanowałem trochę więcej niz podstawy, proszę o usunięcię mojego konta - nie chcę zaśmiecać waszego forum.

Pozdro
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

helpmee pisze:Z racji, że daję sobię już radę z tym i opanowałem trochę więcej niz podstawy, proszę o usunięcię mojego konta - nie chcę zaśmiecać waszego forum.
To nie jest zaśmiecanie. Dopiero takie usuwanie zaczęłoby mieszać :)
Także nie sobie konto i wątek siedzą, a nuż się przyda jeszcze.
ODPOWIEDZ