orange gprs czy csd/hscsd
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
orange gprs czy csd/hscsd
mam podlączony net z orange, i w opcjach podczas połączenia gośći z orange mówil imi żebym wybrał gprs, problem z tym ze mam słaby transfer:/ i teraz nie wiem, czy moze jezeli wybrałbym sobie w połączeniu hscsd to może net chodziłby szybciej? z tym że nie wiem czy nie będzie mnie to więcej kosztowało.. ma ktoś takiego neta? może mógłby jakoś pomóc.. a jeszcze niektórzy jakoś wybierają transmijsje edge.. ale jak to zrobić;/?? kupiłem antene kierunkową więc zasięg mam na fulla..
Never want to see me around..
- etranger
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: orange gprs czy csd/hscsd
O gprs i edge poczytaj sobie na forum, jest o tym baaardzo duzo.
Natomiast kwestia gprs a csd - w tym pierwszym placisz za ilosc danych, w drugim za czas. To juz pozostaje tylko i wylacznie rozpisanie sobie na karteczce wg aktualnego cennika co lepiej sie oplaca biorac pod uwage to, po co nam w danej chwili net potrzebny.
Zapraszam do lektury i witam na forum
Natomiast kwestia gprs a csd - w tym pierwszym placisz za ilosc danych, w drugim za czas. To juz pozostaje tylko i wylacznie rozpisanie sobie na karteczce wg aktualnego cennika co lepiej sie oplaca biorac pod uwage to, po co nam w danej chwili net potrzebny.
Zapraszam do lektury i witam na forum

Regards - etranger®
-
witam witam 
ale sprawa jest tego rodzaju, że ja płace za neta 60zł na miesiąc i używam do woli.. aż do przekroczenia limitu a wtedy transfer spada.. chociaż już bardziej spaśc nie może..

ale sprawa jest tego rodzaju, że ja płace za neta 60zł na miesiąc i używam do woli.. aż do przekroczenia limitu a wtedy transfer spada.. chociaż już bardziej spaśc nie może..
- etranger
Na problem limitu transferow cierpia wszyscy, no prawie wszyscy 
Sparwdz na stronie orange ceny za minute polaczenie z CSD - podejrzewam ze szybciutko dasz sobie spokoj i dzielnie bedziesz walczyl na gprs :8

Sparwdz na stronie orange ceny za minute polaczenie z CSD - podejrzewam ze szybciutko dasz sobie spokoj i dzielnie bedziesz walczyl na gprs :8
Regards - etranger®
- klisza
Nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze niedawno transmisję hscsd (do 42 kb/s) obsługiwał tylko Plus. Csd ma prędkość max. 9 kb/s, a Orange podobno przycina do 16 kb/s (niektórzy mówią, że od niedawna jeszcze więcej). Po drugie wątpie żeby udało się płacić za csd mniej niż 20 gr. za minutę.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jak chcesz oprucz abonamentu dostać rachuneczek na kilka stów...proszę bardzo.mateusz86 pisze:mam podlączony net z orange, i w opcjach podczas połączenia gośći z orange mówil imi żebym wybrał gprs, problem z tym ze mam słaby transfer:/ i teraz nie wiem, czy moze jezeli wybrałbym sobie w połączeniu hscsd to może net chodziłby szybciej? z tym że nie wiem czy nie będzie mnie to więcej kosztowało.. ma ktoś takiego neta? może mógłby jakoś pomóc..
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Masz abonament na GPRS/EDGE/UMTS, więc po co bawić się w HSCSD i płacić więcej.A przecież jesteś w zasięgu EDGE, możesz to sprawdzić TUTAJ
Więc jeżeli nie masz EDGE, to sprawdź ustawienia w sofcie od modemu. A tak przy okazji jaki masz modem?
Więc jeżeli nie masz EDGE, to sprawdź ustawienia w sofcie od modemu. A tak przy okazji jaki masz modem?
-
no ok, czyli rezygnuje z csd/hscsd ze względu na koszty
ale sprawdziłem zasięg edge i z tej mapki wynika ze jakk najbardziej go mam
tylko co teraz zrobić? szukałem w opcjach softu do modemu - czyli w tym wirelessie.. i jakoś nie znalazłem:/
a modem mam taki: Sony Ericsson GC75e.. jakby dało sie z tym coś zrobić to byłbym baaardzo wdzięczny
thz za odp na temat i pozdr 

ale sprawdziłem zasięg edge i z tej mapki wynika ze jakk najbardziej go mam

a modem mam taki: Sony Ericsson GC75e.. jakby dało sie z tym coś zrobić to byłbym baaardzo wdzięczny

- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
hmmm.. to co mam zrobić żeby obsługiwało?
- draconair
- Stały użytkownik forum
kupić inny ;-) ... nie da się emulować rodzju transmisji, jesteś z tym modemem skazany na gprsmateusz86 pisze:hmmm.. to co mam zrobić żeby obsługiwało?
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL