jak sprawdzic zasieg EDGE
Moderator: Moderatorzy
- bogas88
- Użytkownik forum
jak sprawdzic zasieg EDGE
Witam!!
Posiadam telefon SE K700i w Orange, czy jest jakaś możliwość żebym przez telefon sprawdził czy jestem w zasięgu Edge bo według mapki na stronie operatoram to jestem w zasiegu Edge ale chcialby to jakos sprawdzic!!
Pozdrawiam!!
Posiadam telefon SE K700i w Orange, czy jest jakaś możliwość żebym przez telefon sprawdził czy jestem w zasięgu Edge bo według mapki na stronie operatoram to jestem w zasiegu Edge ale chcialby to jakos sprawdzic!!
Pozdrawiam!!
- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: jak sprawdzic zasieg EDGE
Zainstaluj sobie jakiś program do monitorowania predkości połączenia, może być NetMeter. Jeżeli będziesz miał prędkość większą niż 50 - 60 kb/s to masz EDGE.
iPlus+E61i=FUN
- draconair
- Stały użytkownik forum
tylko, że to se nie ma edge ... i w ogóle do kupy jest jeżeli chodzi o łączność mobilną ... nawet do zwrotki średnio się sprawdza
... [ nie myślalem nigdy o EDGE 5 klasy jako błogosławieństwie a teraz płaczę z uploadem na poziomie 2-3kB ... a na Nokii 6-8kB i nawet szło wyży ]
btw ... już wolałem edge w Nokii 6820a ... bo to była klasa sama dla siebie w porównaniu do tego badziewa ... ale cóż ... trzeba zacisnąć zęby i ... uzbierać kasę na W810i :-)

btw ... już wolałem edge w Nokii 6820a ... bo to była klasa sama dla siebie w porównaniu do tego badziewa ... ale cóż ... trzeba zacisnąć zęby i ... uzbierać kasę na W810i :-)
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
- magmike
Z tego co widać to Zawiercie nie jest na granicy EDGE więc raczej go złapiesz, więc wróć do klasy samej dla siebie i kup 6230i :P
pozdrawiam, magmike
- draconair
- Stały użytkownik forum
nie raczej a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> ja mam zasięg edge ^^ [ btw ... wiem z którego bts'a nawet ^^ ], ale autor chce go wykryć na k700i tą technologię a to mu się nie uda ...
a co do 6230i ... to już wolalbym poodkładać pieniądze dłużej i kupić E70 ^^ ... ale bym się chyba nie doczekał ;-( ... ciągle myślę nad nowym telefonem
... i tu sprawdza się powiedzenie, że niedoceniamy czegoś dopóki ( jak to się pisze? ) tego nie stracimy
... edge wracaj! :-)
a co do 6230i ... to już wolalbym poodkładać pieniądze dłużej i kupić E70 ^^ ... ale bym się chyba nie doczekał ;-( ... ciągle myślę nad nowym telefonem

... i tu sprawdza się powiedzenie, że niedoceniamy czegoś dopóki ( jak to się pisze? ) tego nie stracimy

Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
- magmike
Oj, chyba mi sie pomyliło :) bo autor tematu jest z Ostrowa a nie z Zawiercia :P A o który Ostrów chodzi? w którym województwie?
Co do telefonu to mój cel to 6233 :]
Co do telefonu to mój cel to 6233 :]
pozdrawiam, magmike
- glicer
- Użytkownik forum
najlepiej zadzwon na infolinie swojego operatora oni tam wiedza najlepiej
G.L.I.C.E.R
- vegas
- Stały użytkownik forum
Oni wiedzą najlepiej powiadasz? Szkoda, że cię nie było jak "iPlus zaczął ciąć" haha.. Wtedy to się można było przekonać jak doinformowani i szkoleni są pracownicy...glicer pisze:najlepiej zadzwon na infolinie swojego operatora oni tam wiedza najlepiej
- bogas88
- Użytkownik forum
chodzi o ten Ostrów w okolicach Myszkowa!!
- Marcin_G
- Użytkownik forum
Witam!
Podłączam się do tematu bo mam bardzo podobny problem.
Mieszkam na skraju zasięgu EDGE sieci Plus (przynajmniej wg ich mapki).
Jak myślicie czy używając dodatkowej kierunkowej antenki o wzmocnieniu 16,5 dB uda mi się osiągnąć zadowalające efekty?
Dodam jeszcze, że zamierzam pracować z modemem AirCard 775.
Z góry dziękuję za odpowiedzi...
Podłączam się do tematu bo mam bardzo podobny problem.
Mieszkam na skraju zasięgu EDGE sieci Plus (przynajmniej wg ich mapki).
Jak myślicie czy używając dodatkowej kierunkowej antenki o wzmocnieniu 16,5 dB uda mi się osiągnąć zadowalające efekty?
Dodam jeszcze, że zamierzam pracować z modemem AirCard 775.
Z góry dziękuję za odpowiedzi...
- magmike
@bogas88 - ja bym sie nie martwił, bo wg mapki tylko te lasy w Twojej okolicy nie mają EDGE ;-) ale zadzwoń do Orange i już.
pozdrawiam, magmike
-
- Stały użytkownik forum
Nie ma Egde :(
A ja mieszkam w Żarkach Letnisko koło Myszkowa i z przykrością muszę stwierdzić, że Plus nie daje tutaj Edge 

- glicer
- Użytkownik forum
a sory kolego nie wiedzialem ze chodzi o plusa ja mam orange a to mianowice w calej polsce praktycznie ma edge:)
G.L.I.C.E.R