Problem z odbiorem danych

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
elka
Początkujący użytkownik forum

Problem z odbiorem danych

Post autor: elka »

Witam!!

Mam duży problem z radiówką a mianowicie od kilku tygodni nie mogę odbierać danych tylko je wysyłam. Zrobiłam juz format dysku , połaczenie poprawnie skonfigurowane i nic. Był provider coś tam pogrzebał ale za chwilę znowu net padł . Provider mówi,że sygnał i reszta jest ok ,ja tez sygnał odbieram jako znakomity ale za cholerę nie mogę odebrać danych. Usuwałam już program i połaczenie internetowe,próbowałam wszystko instalować od nowa a potem sa jeszcze większe problemy ,bo po konfiguracji połaczenia w windowsie xp wyskakuje,że to ip jest juz przypisane karcie która znajduje sie jako ukryta w folderze połączenia i po przypisaniu nastąpi konflikt ?
Już nie mam siły do tego internetu,jesli problemu nie rozwiążę bedę musiała zerwac umowę ,bo płacę za nic a provider nic nie może na to zaradzić .

Bardzo prosze o jakąś radę.
pozdrawiam
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Problem z odbiorem danych

Post autor: ikw »

ze co ? ze jak? to ty neta u kowala sobie zlozylas czy gdzie?
sprzedaj kompa...rozwiaz umowe...nie bedzie problemow.
elka

ikw pisze:ze co ? ze jak? to ty neta u kowala sobie zlozylas czy gdzie?
sprzedaj kompa...rozwiaz umowe...nie bedzie problemow.
Naprawdę bardzo śmieszne hahaha
Ten głupi post świadczy tylko o twojej niewiedzy bo jeśli nie umiesz pomóc po co te śmiecie?

Ineternet chodził jakiś rok,następnie przestał to tak ku uściśleniu.
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: morion »

sformatuj ten szajs i spróbuj normalnie jak sie należy uruchomić to od nowa
jutro to dzis... tyle że jutro :)
ikw

kochana elu!
moze i sie nie znam i moze za duzo takich rzeczy czytam jak piszesz ty zeby sensownie i ze zrozumieniem zareagowac.
przepraszam cie za to . mialem zly dzien.
jesli chodzi o twoj problem to :
jesli system ci mowi ze cos innego ma to ip to sie tym nie martw. "Sprytny" windows zapamietal sobie poprostu inna karte pod takim ip...a jak teraz masz nowa...i ten sam adres...to system sie ciebie bedzie pytal czy aby <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> chcesz przydzielic to ip tej karcie. a ze wiesz ze stara jest wylaczona albo jej juz nie ma no to mowisz mu zdecydowanie TAK!
co do wysylania i odbierania danych. protokul jakim wysylasz jest tak skonstruowany ze jak cos wysylasz to i odbierasz...i na odwrot. jedno bez drugiego nie moze zyc ze tak powiem ( choc to nie do konca tak ).
moja rada jest jedna. Niech admin podlaczy laptopa do tego twojego polaczenia i bedziesz wiedziala czy to net czy to komp. a jak to komp no to zaoraj wszytko - tak jak poradzil kolega - a najlepiej niech zaora to ktos co wie o co chodzi w oraniu:) potem przywolaj admina i niech podlaczy wszystko . powinno grac! a jak nie to ...pozniej sie bedziemy martwic.
pozdrawiam goraco i zycze powodzenia!
elka

Gdyby admin był w ogóle chętny do pomocy to żaden problem ale on nic nie zaoferował ,także sądzę ,że wina tkwi po ich stronie,a po za tym cały komp został "zorany"totalnie i powtórnie wszystko zainstalowane i skonfigurowane ,karty nie zmieniałam -od poczatku jest ta sama . Konfiguracja jest poprawna a nadal internetu nie ma . Sytauacje podobne do mojej miały już miejsce w tej sieci .Widzę jednak ,że na forum jest kupę tępych szczeniaków i nic tu nie wskóram Pa.
Awatar użytkownika
morion

hoho ktoś tu sie obraża ;)

skoro masz wszystko na świeżo postawione to wołaj admina niech ci to uruchomi skoro taki mądry... a jak nie to zmień ISP i już...
ikw

pojechalas ela z fantazja. A ja tak sie opisalem. ehhhh...no nic...pomoz czlowiekowi to okazuje sie ze sie jest tepakiem. Dobrze ela ze ty jestes "ostrak".

p.s.
a szczeniak to do ilu lat? powyzej 25 roku to juz sie nie jest ? czy jeszcze sie jest elu?
Awatar użytkownika
morion

powyzej 25 to pewnie "wapniak" ;)
ODPOWIEDZ