Witam,
Przepraszam, jeżeli już padło gdzieś podobne pytanie, ale nie udało mi się znaleźć nigdzie takiej informacji.
Czy można skądś pobrać same sterowniki do modemu z SE k750i, tak aby nie trzeba było instalować tego opasłego PC Suite? Chodzi mi tylko o wykrywanie przez Windows telefonu jako modemu, a reszta opcji zawartych w oprogramowaniu Sony jest dla mnie zbędna.
No jeśli nie ma na stronie SE to musisz zainstalować cały pakiet w którym są. Pamiętaj że nie musisz go uruchamiać aby skorzystać z telefonu jako modemu. Tak bynajmniej jest w Nokii. Po podłączeniu telefonu przez USB jest widoczny modem w menadżerze urządzeń.
Niestety, automatycznie go nie rozpoznaje, a co do połączenia, to działa od dawna (właśnie dzięki forumowemu FAQ), tylko, że instaluję XP na nowo i chciałbym ograniczyć ilość softu do minimum, bo Aspire One demonem wydajności nie jest.
Pewien nie jestem ale na 99% sterowniki są na płycie z softem od SE w formie "jawnej" w którymś z katalogów. Wystarczy podać lokalizacje i tyle, nic nie trzeba instalować.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Ja do swojego K800i nie musiałem instalować PC Suite.Gdzieś w necie znalazłem same stery od modemu, i jak tylko podłączyłem telefon wskazałem miejsce sterowników i instalacja przebiegła bez problemów oczywiście potem modem był wykrywany przez Windows
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie
Tak jak napisał już krystianb, k750 nie ma takiej opcji. Bez sterownikow nawet jako pamięć masowa nie jest wykrywany. Za chwilkę sprawdzę sterowniki podane przez yagi.
Tak dla przypomnienia, bo myślę że już się z tym uporałeś, ale chciałbym powiedzieć, że oczywiście istnieje możliwość podłączenia jako modemu, wystarczy tylko gdy podłączasz jeszcze niezainstalowany kliknąć i podać samemu sterowniku, które można albo pobrać z internetu lub z katalogu PcSuite skopiować i po kłopocie,