play nie loguje do sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
play nie loguje do sieci
Nie wiem czy w dobrym dziale pisze, jeśli nie proszę o przeniesienie. Wracając do tematu, wczoraj wieczorem dostałem internet w play na próbę z modemem E160. Po podłączeniu wszystko się zainstalowało, lecz cały czas miga dwa razy zielona dioda w odstępach 2-3 sekundowych, czyli nie znajduje sieci. Po przełożeniu do telefonu z 3G w ogóle nie loguje się do sieci
Co może być nie tak??

- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: play nie loguje do sieci
Brak zasiegu 3G? Na recznym wyszukiwaniu w telefonie wykrywa 3G Playa?

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Użytkownik forum
No faktycznie nie łapie jest orange, plus, era i jakiś PL 06, ale nie wiem co to za sieć, lecz czy było by to możliwe kumpel mieszka 1 km przede mną i mu chodzi bez problemu 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
-
- Użytkownik forum
No więc nie wiem co jest grane, przy próbie ręcznego wyboru tej sieci w telefonie wywala błąd połączenia, tak samo jak przy wyborze ery, orange i plusa. No i co teraz?? 

- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli jest w nim karta Play Online to może się zalogować tylko do Play 3G. Nie zaloguje się do żadnej innej sieci. Karty do połączeń głosowych logują się do Play i Plusa.beta pisze:przy próbie ręcznego wyboru tej sieci
To że przy wyszukiwaniu sieci widać sieć PL-06 (Play) to nie znaczy że telefon/modem się do niej zaloguje bo może być zbyt słaby sygnał. Podejdź bliżej nadajnika Play i sprawdź.
Nie pomagam na PW!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
beta wymuś 3G i zobacz czy to samo. Ewentualnie zrób rundkę po domu i poza i zobacz czy gdziekolwiek łapie zasięg. Jak masz blaszaka to pozycz jakis telefon z 3G bez smoka lub jeśli masz i tak testuj.